Inställningarna för Ancestry-kontot

När du registrerar dig eller tecknar ett abonnemang på Ancestry.se eller annan webbplats genom Ancestry, kommer du att uppge information om dig själv (till exempel namn, e-postadress och kreditkortsuppgifter). Dessa uppgifter använder vi för att administrera ditt konto, men förutom namnet (om du väljer att dela med dig av det i profilinställningarna) kommer ingen annan information att visas för andra Ancestry-användare. Du får en offentlig Ancestry-profil som du själv kontrollerar och som hjälper dig vid kontakter med andra användare.

 • Genom din medlemsprofil kan du dela information om dig själv med andra Ancestry-användare. Profiler är till sin natur offentliga, men du kan kontrollera vilken information som ska visas för andra medlemmar.

  Standard är att i din profil visas alltid:

  • Ditt användarnamn eller fullständiga namn, beroende på aktuella inställningar. Fullständigt namn väljs som standard när du registrerar dig första gången.
  • När du blev Ancestry-medlem.
  • När du senast loggade in.

  Du kan även lägga till mer personlig information, till exempel kön, ålder, yrke, foto, plats och forskningsområde. Mer information finns i hjälpen.

 • Kan användare kontakta varandra?

  Det är viktigt för oss att du känner dig säker när du kommunicerar med andra medlemmar genom Ancestry. Vi har därför skapat en meddelandetjänst som gör att användarna kan kontakta varandra anonymt. När en annan användare skickar ett meddelande till dig kommer du att få en avisering i inkorgen på Ancestry och ett e-postmeddelande. Du besvarar meddelandet via webbplatsen utan att du delar med dig av dina privata kontaktuppgifter till avsändaren (förutom användarnamnet). Ancestry sparar dessa meddelanden enligt bestämmelserna i personuppgiftspolicyn.

  Du kan välja att inte kommunicera med någon eller blockera speciella användare. Du uppdaterar dina kontaktuppgifter genom att klicka på användarnamnet i det övre högra hörnet och sedan välja Webbplatsinställningar.

 • När du deltar i gemenskapen på Ancestry kan du kommunicera med personer över hela världen, om de är medlemmar i någon av Ancestrys webbplatser (inklusive internationella webbplatser som Ancestry.co.uk och Ancestry.ca). Så här kan de följa din aktivitet:

  Medlemskontakt
  Med vår tjänst för medlemskontakter kan du hitta andra användare som forskar inom samma släktgren. När du kontaktar andra medlemmar kan de se dessa forskningsaktiviteter.

  • Saker som du publicerar eller lägger ut på webbplatsen. Detta inkluderar information om avlidna personer i ditt synliga träd, inlägg på anslagstavlan och annat publicerat innehåll.
  • Egna forskningsaktiviteter. Detta omfattar bland annat poster som du sparat i ett privat träd (utan att information från ditt träd delas) samt poster som du sparat i skokartongen.

  Medlemskontakt
  Med vår tjänst för medlemskontakter kan du upptäcka andra användare som forskar inom samma släktgren. När du kontaktar andra användare kan du se dessa forskningsaktiviteter:

  Du ändrar dessa inställningar i Aktivitetsinställningar.

  Synliga träd
  Om ditt träd är synligt kan andra användare se allt innehåll i trädet förutom information om nu levande personer och kommentarer. Beroende på dina kontoinställningar kan de även se ditt användarnamn eller ditt fullständiga namn. Mer information finns i Skydd av släktträd.

  Anslagstavlor
  Alla inlägg du gör på anslagstavlan är offentliga. Om du undrar vilken information som delas ska du kontakta en anslagstavleadministratör på [email protected]

 • Hur fungerar Facebook tillsammans med Ancestry?

  Om du ger Ancestry tillåtelse kan vi använda ditt Facebook-konto och förbättra din upplevelse av Ancestrys webbplatser. Du kan spara tid genom att logga in på Ancestry med din Facebook-inloggning.

  Logga in på Ancestry med ditt Facebook-konto
  Om du vill slippa hålla reda på flera användarnamn och lösenord kan du använda dina inloggningsuppgifter för Facebook för att logga in på Ancestry. (Du kan fortfarande logga in med ditt användarnamn och lösenord för Ancestry. Detta är bara ytterligare ett alternativ.) Du får en fråga från Facebook där du ombeds bekräfta att du är behörig att dela viss information med Ancestry. Om du använder inloggningsuppgifterna för Facebook för att logga in innebär det inte att du delar informationen om ditt Ancestry-konto med Facebook och vi kommer inte att lägga ut något på din Facebook-vägg eller kontakta dina Facebook-vänner utan ditt medgivande.

  Du kan när som helst koppla bort Ancestry-kontot från Facebook. Du gör detta genom att gå till Webbplatsinställningar och sedan klicka på "Koppla bort från Facebook" i den högra kolumnen under "Facebook-anslutning".

  Lägga till information från Facebook i ditt släktträd
  Du kan använda ditt Facebook-konto för att bygga upp ett nytt släktträd eller för att uppdatera ett träd som du redan har.

  Vi respekterar inställningarna i Facebook-profilen och vi använder endast den information från ditt Facebook-konto som berättar om dig och som du uttryckligen gett oss behörighet att använda. Vi kommer dessutom att be dig bekräfta all information vi kommer åt innan den läggs till i ditt släktträd. Vi kommer inte heller att lägga ut någonting på din Facebook-vägg eller kontakta dina Facebook-vänner såvida du inte tillåter oss att göra det. Tänk på att när du använder Facebook-information i ditt släktträd beviljar du uttryckligen Ancestry behörighet att behålla och använda den informationen i enlighet med Ancestrys allmänna villkor och personuppgiftspolicy.

 • Använder Ancestry kakor ("cookies") eller annan spårningsteknik?
  Vi (själva eller våra samarbetspartners) använder kakor ("cookies"), beacons, taggar, skript eller liknande teknik för att optimera eller anpassa våra webbplatser. Dessa tekniker hjälper oss att förbättra dina upplevelser av webbplatsen och ge dig information om dina specifika intressen, till exempel spara din standardsökning, komma ihåg lösenord och spara objekt i kundvagnen. Dessa tekniker används för att registrera en begränsad mängd information som skickas från din dator till våra webbplatser, till exempel IP-adresser. Om du inte vill att vi ska använda oss av kakor ska du inaktivera dem genom att ändra inställningar i webbläsaren. Tänk emellertid på att detta kan påverka hur du upplever webbplatsen och kvaliteten på de tjänster som du erbjuds.

  Om du vill veta mer om kakor ska du gå till avsnittet Kakor och annonsering i sekretesspolicyn.

  Använder Ancestry systeminformation?
  Vi kan komma att använda din IP-adress och annan icke-identifierande information (till exempel uppgifter om operativsystem, skärmupplösning, enhetstyp och interaktioner med webbplatsen) för att diagnostisera problem med våra servrar och för att administrera webbplatsen. Med hjälp av denna information kan vi dessutom samla in statistik, till exempel för att med IP-adresser som användes vid inloggningen få reda på våra användares geografiska utspridning. Denna information och dessa statistiska uppgifter gör att vi bättre kan anpassa innehållet efter våra användares generella behov och följa den generella utvecklingen inom släktforskningen. Systeminformationen används även för att förbättra utseendet och innehållet på webbplatserna, utveckla nya produkter och i andra syften, allt i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

  Om du loggar in på våra webbplatser med en bärbar enhet (till exempel en telefon eller surfplatta), samlar vi in ytterligare information som identifierar enheten, bland annat enhetstyp, IP-adress och operativsystem. Vi använder speciell analysprogramvara för bärbara enheter för att få bättre information om funktionaliteten hos våra webbplatser.