Webbplatsens sekretesspolicy

 
Senast uppdaterad den 13 september 2012

 

1.   Vad täcker denna sekretesspolicy?
2.   Vilken personlig information samlar Ancestry in?
3.   Hur använder Ancestry min personliga information?
4.   Kommer Ancestry att lämna ut min personliga information till tredje part?
5.   Kan jag vägra att lämna ut personlig information till Ancestry?
6.   Hantering av sekretessinställningar
7.   Vad gäller för information som inte är personlig, ”cookies” och IP-adresser?
8.   Hur rapporterar, ändrar eller raderar jag personlig information om mig och min familj?
9.   Säkerhet
10.   Tävlingar och kampanjer
11.   Ändringar, uppdateringar och samtycke
12.   Kontakta oss om sekretess

 

Denna sekretesspolicy behandlar insamling, användning, lagring och utlämnande av din personliga information av Ancestry och gäller besökare och nya användare som registrerar sig på webbplatsen på eller efter 13 september 2012, samt alla användare som redan är registrerade eller prenumererar på webbplatsen på eller efter 14 oktober 2012. För att se tidigare versioner av sekretesspolicyn, klicka här.

 

 

1.  Vad täcker denna sekretesspolicy?

 

Ancestrys uppdrag är att hjälpa alla att upptäcka, bevara och dela med sig av sin släkthistoria. Vi åstadkommer detta genom att använda de resurser som finns tillgängliga på våra olika webbplatser, samt genom att samarbeta med våra många användare världen över. Detta kan innefatta insamling, behandling, lagring och utbyte av personlig information. Vi garanterar att detta görs i en ansvarsfull, öppen och säker miljö som främjar din tillit och ditt förtroende. Besök vårt Sekretessfilosofi för mer information om vår inställning till sekretess.

 

I denna sekretesspolicy lämnar vi, Ancestry.com Europe S.à.r.l., 31, rue Philippe II, L-2340 Luxemburg, Storhertigdömet Luxemburg (även benämnt ”Ancestry”, ”oss”, ”vår” eller ”vi”) information om vilken personlig information som samlas in och varför, samt hur vi använder den personliga informationen för att ge dig en personligt anpassad, relevant och användarvänlig upplevelse på de webbplatser som vi driver världen över (kollektivt ”webbplats” eller ”webbplatser”) och som länkar direkt till denna sekretesspolicy. 

 

Ancestry har belönats med TRUSTe:s Privacy Seal som innebär att denna sekretesspolicy och praxis har granskats av TRUSTe gällande överensstämmelse med TRUSTe:s programkrav, inklusive öppenhet, ansvarsskyldighet och alternativ gällande insamling och användning av din personliga information. TRUSTe-programmet täcker endast information som samlas in via www.ancestry.com och webbplatser som länkar till denna policy, och täcker inte information som kan samlas in via våra mobilapplikationer, mobila webbplatser, DNA.Ancestry.com eller via nedladdningsbara programvaror som kan finnas tillgängliga på vår webbplats eller från tredje parts webbplatser, vilka täcks av sina egna sekretesspolicyer som du bör läsa igenom.

   
TRUSTe:s uppdrag, som oberoende tredje part, är att påskynda förtroendet online bland konsumenter och organisationer globalt genom dess ledande Trustmark för sekretess och innovativa förtroendelösningar. Om du har frågor eller klagomål gällande vår sekretesspolicy eller praxis, var god kontakta oss på vår kundtjänst.  Om du inte är nöjd med vårt svar kan du kontakta TRUSTe här.

 

Mycket av den personliga informationen på vår webbplats laddas upp av användare för deras egna personliga och privata ändamål. Vi medger sekretess för information som kan lämnas av användare vid registrering eller köp på vår webbplats eller vid släktforskning och vi förbinder oss helt och fullt till att skydda dina val gällande sekretess.

 

Vi vill påminna dig om att du genom att registrera dig på webbplatsen blir en del av Mötesplatsen Ancestry, en gemensam resurs där våra användare och deras anhöriga deltar och som omfattar webbplatsens användare och övriga webbplatser och plattformer som ägs eller drivs av Ancestry.com och dess koncern (”Koncern”) (inklusive webbplatser som ancestry.com, ancestry.co.uk, ancestry.com.au, ancestry.ca, rootsweb.com, genealogy.com och mundia.com). Observera att vissa webbplatser kan ha ytterligare särskilda policyer eller andra funktioner och att du bör läsa igenom och/eller förstå dessa innan du använder relevanta tjänster.

 

 

2.  Vilken personlig information samlar Ancestry in?

 

Vi använder huvudsakligen din personliga information för att ge dig relevant information som lämpliga sökresultat, information om publicering av innehåll eller andra användares aktivitet. Ancestry använder även registreringsinformation för att underrätta dig om nya funktioner eller andra intressanta erbjudanden från Ancestry, eller för att informera om kundtjänsts behov och förfrågningar.

 

Personlig information som lämnas ut till oss kan överföras till samt lagras och behandlas i andra länder som kan ha en annan skyddsnivå för personuppgifter än vad som är fallet i ditt land. Genom att tillhandahålla sådan personlig information samtycker du till överföring, lagring och behandling av personlig information.

 

Vänligen observera att då du skapar och sparar ett familjeträd så skapas en profil om dig utifrån de uppgifter som du lämnar om dig själv. Vi kommer att lista dig i vår medlemskatalog, vilket innebär att andra medlemmar kommer att kunna söka efter dig via ditt namn. Om du vill begära att din information tas bort från vår katalog kan du kontakta oss på [email protected]. Även om din profil kommer att vara sökbar kommer inte andra användare att kunna se din information, eftersom vi skyddar levande förgreningar i ett träd. Klicka här för att läsa mer


För att begära att en obehörig profil om dig ska raderas, vänligen kontakta vår kundtjänst för att begära borttagning. 
 

Här kommer en lista på vilken typ av personlig information vi efterfrågar, samlar in eller som du lämnar:

 

i) Namn, kontaktuppgifter och betalningsinformation: Ancestry frågar efter ditt namn och e-postadress, kön och ålder när du registrerar dig. Vi behöver dessutom känna till din postadress och betalningsinformation för att underlätta betalning och fullföljande av de abonnemang eller köp du väljer att göra via webbplatsen. Det kan hända att vi ber om liknande information vid andra tillfällen, till exempel när du deltar i en sweepstake eller tar del av andra kampanjer som sponsras av Ancestry och/eller företag med vilka vi kan medsponsra en aktivitet.

 

Du kan logga in på vår webbplats med Facebook Connect. Denna tjänst godkänner din identitet och ger dig alternativet att dela med dig av viss personlig information till oss, till exempel namn och e-postadress, för att ansluta dig till våra tjänster. Facebook Connect ger dig alternativet att visa information om dina aktiviteter på denna webbplats på din profil för att dela med andra i ditt nätverk.  Klicka här för att läsa mer.


Det finns en rad funktioner på vår webbplats, inklusive vår funktion Member Connect. Klicka här för att läsa mer om den.


 

ii) Din bakgrund och dina intressen: Som medlem på Ancestry kan du även välja att dela med dig av viss information om dig själv, din bakgrund och dina intressen till andra medlemmar. Hur mycket och vilken typ av information i din profil som du delar med dig av är helt upp till dig. Information om vissa av dina aktiviteter på webbplatsen, till exempel vilka historiska dokument som du sparar, kan också delas med andra medlemmar för att hjälpa dig att få kontakt med andra som söker efter liknande släktingar. Se Hantering av sekretessinställningar nedan för mer information om hur du kan redigera eller kontrollera vad andra medlemmar kan se om dig och din aktivitet på webbplatsen i din offentliga profil eller andra platser på webbplatsen.

 

iii) Din familj och övriga: Du kan även visa ytterligare personlig information om dig själv och andra medan du gör din, eller andras, släktforskning på vår webbplats, till exempel lägger till ett foto eller en födelseattest till ett träd, eller dela det med någon genom vår tjänst.

 

Om du väljer att bjuda in övrig familj eller andra medlemmar på Mötesplatsen Ancestry att se och redigera ditt familjeträd, kommer vi att fråga efter den personens e-postadress. Du måste först se till att du har deras samtycke till att lämna ut hans eller hennes uppgifter till Ancestry. Ancestry kommer endast att använda denna information i syfte att skicka ett enskilt e-postmeddelande för att ge personen uppgifter för åtkomst och kommer inte att använda den information vi samlar in i denna process i marknadsundersökningssyfte.

 

Dessutom bör du även se till att information eller material som du vill publicera på webbplatsen om någon levande person endast publiceras med deras kännedom och samtycke. Om personen inte är gammal nog att ingå avtal, intygar du att du har fått tillstånd från denna persons målsman att ingå avtal. Var noga med att alltid klargöra för personen (eller målsmannen i tillämpliga fall) vad samtycket medför.

 

Ancestry publicerar även dokument på webbplatsen som har erhållits från många olika källor, med tillämpliga samtycken och tillstånd där sådant krävs. Vissa av dessa dokument kan innehålla personlig information som gäller levande personer, vanligtvis från offentliga arkiv. Se vårt Sekretessfilosofi för mer information om detta.

 

iv) Dina åsikter och kommentarer: Om du deltar i diskussioner på forum, chattar eller kommunicerar med oss eller med andra medlemmar, i dispyter och i kommunikation med medlemstjänster, kommer vi att fånga upp denna information. Observera att all information du lämnar inom dessa områden kan läsas, samlas in och användas av andra som har tillgång till den. För att begära borttagning av din personliga information från vår blogg eller vårt forum, kontakta oss på [email protected] så kommer vi att överväga att ta bort dessa.

 

v) Din användning av webbplatsen: När du använder vår webbplats kan vi komma att samla in information baserat på hur du interagerar med vår webbplats eller från de enheter eller datorer som du använder för åtkomst till webbplatserna, inklusive webbloggsinformation, sidvisningar, IP-adresser, geografiskt läge (om spårbart från en mobil enhet), samtliga på anonym basis.

 

 

3.  Hur använder Ancestry min personliga information?

 

i) v: Vi använder huvudsakligen din personliga information för att ge dig relevant information som lämpliga sökresultat, information om publicering av innehåll eller andra användares aktivitet. Ancestry använder även registreringsinformation för att underrätta dig om nya funktioner eller andra intressanta erbjudanden från Ancestry, eller för att informera om kundtjänsts behov och förfrågningar. Vi använder även din information för att uppfylla det ändamål som personuppgifterna lämnades ut för, till exempel för att kunna behandla ditt abonnemang. För att du ska få ut mesta möjliga av tjänsten kommer vi även att använda din personliga information för att ge dig tips om möjliga matchningar i ditt träd, för att ge dig och andra medlemmar på Mötesplatsen Ancestry möjlighet att kontakta varandra (på anonym basis om du väljer detta), samt för att informera om uppdateringar och skicka ut nyhetsbrev om produkter och webbplatsen, för din offentliga profil, användning av Member Connect osv. Se avsnittet nedan Hantering av sekretessinställningar för mer information om hur du kan välja bort eller ändra dina inställningar..

 

ii) För att verifiera din identitet: för att verifiera och genomföra ekonomiska transaktioner relaterade till betalningar som du gör online.

 

iii) För interna verksamhetsändamål: som dataanalys, intern forskning om hur webbplatsen används, revision och granskning, utveckling av nya produkter och tjänster, vidareutveckling av tjänster, identifiering av användningstrender och fastställande av reklamkampanjers effektivitet.

 

iv) För att skicka e-postmeddelanden: Ancestry kan skicka e-postmeddelanden till dig i syfte att informera om ändringar eller tillägg på Ancestry eller produkter och tjänster som är relaterade till Ancestry. Du kan även välja att få kampanjerbjudanden från tredje part som Ancestry har förtroende för. Om du inte vill få sådana e-postmeddelanden i fortsättningen kan du när som helst välja bort detta genom att använda länken i e-postmeddelandet för att avsluta prenumerationen eller genom att ändra dina ”e-postpreferenser” i avsnittet ”Mitt konto” på vår webbplats.

 

v) För att distribuera meddelanden från annonsörer eller sponsorer: Vi ger inte annonsörer tillgång till enskild kontoinformation. Ancestry säljer inte, hyr inte ut eller på annat sätt sprider den personliga information som du förser oss med till dessa annonsörer, om du inte gett oss ditt samtycke till detta. Annonsörer kan begära att deras annons visas för vissa typer av användare genom att använda kollektiv demografisk information, till exempel kvinnor i åldrarna 45–60 år (detta är inte personlig information). I detta fall visar Ancestry annonsen för lämpliga användare baserat på de kriterier som anges i ordern. I detta sammanhang kan vi komma att arbeta tillsammans med tredje part som tillhandahåller tjänster och annonsörer som anordnar målinriktade annonsvisningar för dig (vilket innefattar placering av cookies, vilket diskuteras närmare här nedan).

 

 

4.  Kommer Ancestry att lämna ut min personliga information till tredje part?

 

Ancestry kommer inte att lämna ut din personliga information till tredje part, förutom under mycket begränsade omständigheter, vilka anges nedan.

 

i) Under begränsade omständigheter: Exempel på begränsade omständigheter då Ancestry kan komma att lämna ut din personliga information till tredje part är: (a) med din kännedom och med relevant samtycke, (b) enligt beskrivning i denna policy, (c) där personlig information samlas in via denna webbplats, (d) när det krävs enligt lag, tillsynsmyndigheter, juridisk process eller för att skydda Ancestrys eller andra användares rättigheter eller egendom (inklusive andra länder än där du bor), (e) för att upprätthålla våra villkor, (f) för att skydda våra och/eller vår koncerns, dina eller andras rättigheter, sekretess, säkerhet, rykte eller egendom, (g) för att förhindra bedrägeri eller cyberbrottslighet, eller (h) för att ge oss tillåtelse att söka nå tillgänglig kompensation eller begränsa de skador som vi kan åsamkas.

 

ii) Till koncernen: till vår koncern så att de kan använda personlig information för de syften som beskrivs i denna sekretesspolicy. Ancestry ansvarar för hanteringen av gemensamt använd personlig information. Dessutom kan vi, då vår verksamhet fortsätter att växa och förändras, komma att omstrukturera, köpa eller sälja dotterbolag eller företagsenheter. Vid dessa transaktioner är kundinformation ofta en av de överförda tillgångarna som fortsätter lyda under de löften som avgetts i då rådande sekretesspolicyer. I händelse av att Ancestry, eller huvudsakligen alla dess tillgångar eller inventarier förvärvas, överförs, avyttras (helt eller delvis och inklusive i samband med eventuell konkurs eller liknande åtgärder), kommer personlig information som en del av detta bli en av de överförda tillgångarna.

 

iii) Tredje parts tjänsteleverantörer: Under skydd av tillämpliga avtal använder vi tredje part för att utföra vissa uppgifter åt oss, inklusive datalagring, konsolidering, inhämtning, analys eller effektiv hantering av kundinformation. Vi använder till exempel tredje part för att behandla dina betalningar och för att hantera vår webbplats och vår relation till dig. Dessa tredje parter får endast tillgång till den information som behövs för att de ska kunna utföra sina supportfunktioner och de har inte rätt att använda den för andra ändamål. Behandlare inkluderar anslutna och icke anslutna tjänsteleverantörer i USA, Europa och inom andra jurisdiktioner. Med hänsyn till behandlare utanför Europa försöker vi säkerställa adekvat skydd för din personliga information enligt tillämpliga lagar och strävar efter att bekräfta att de har godkänt, lyder under eller är skyldiga enligt kontrakt att uppfylla principerna och målen i denna sekretesspolicy.

 

Ancestrys organisation i USA uppfyller regelverken U.S. och E.U.-U.S. Swiss Safe Harbor som tagits fram av USA:s handelsdepartement gällande insamling, användning och bevarande av personlig information från EU:s medlemsländer och Schweiz. Ancestry har intygat att man vidhåller Safe Harbors principer om integritetsskydd gällande meddelande, val, vidare överföring, säkerhet, dataintegritet, åtkomst och tillämpning. För mer information om Safe Harbor-programmet och för att se Ancestrys intyg, besök http://www.export.gov/safeharbor.

 

Observera: Om du klickar dig bort från vår webbplats för att besöka en webbplats som tillhör någon tredje partsannonsör eller -sponsor kan du bli tillfrågad om betalkort eller annan personlig information för att köpa eller använda de produkter eller tjänster som erbjuds. Dessa företag har sin egen praxis gällande sekretess och datainsamling. Vi har inget ansvar eller skyldighet för dessa fristående policyer. Du bör därför noggrant läsa igenom deras sekretesspolicyer om du har funderingar om hur din information kan komma att användas.

 

 

5.  Kan jag vägra att lämna ut personlig information till Ancestry?

 

Besökare kan få tillgång till Ancestrys gratistjänster genom att registrera sig med förnamn, efternamn, kön, ålder och e-postadress. För att få full tillgång till de områden som endast är till för betalande medlemmar krävs användarnamn, e-postadress och tillämplig faktureringsinformation. Hur mycket personlig information som du väljer att lämna till Ancestry är ditt eget val, men tänk på att din upplevelse av webbplatsen kan påverkas om du väljer att inte lämna någon ytterligare information.

 

 

6.  Hantering av sekretessinställningar

 

Du kan dela med dig av personlig information via webbplatsen på ett antal sätt. Observera att all personlig information som du väljer att visa på vår webbplats kan göras tillgänglig på våra dotterbolags webbplatser, bli synlig för både registrerade och icke registrerade användare på webbplatsen och vissa fall bli offentligt tillgängliga via till exempel offentliga arkiv som folkräkningsarkiv, födelse-, vigsel- och dödsarkiv. Du kan styra hur du delar med dig av viss personlig information genom att ändra dina sekretessinställningar i följande områden (du hittar dessa under avsnitten Mitt konto och Träd på webbplatsen):

 

  • Webbplatsinställningar: detta låter dig styra vilken information övriga på Mötesplatsen Ancestry kan se om dig.
  • E-postinställningar: detta låter dig styra vilka e-postmeddelanden med marknadsföring som vi skickar till dig.
  • Trädinställningar: detta låter dig styra dina trädinställningar till offentlig, privat eller dold Vad innebär detta?
  • Varningar: detta låter dig styra vilka e-postmeddelanden med varningar som skickas till dig.

 

Det finns även ett antal standardinställningar på webbplatsen som finns till för att förbättra din användarupplevelse samt för att skydda din integritet. Klicka här för mer information.

 

 

7.  Vad gäller för information som inte är personlig, ”cookies” och IP-adresser?

 

Vi (antingen vi själva eller tredje part utsedda av oss) placerar ut cookies, små filer, på din dator för att optimera och anpassa webbplatsen och din upplevelse. Våra cookies hämtar inga kontaktuppgifter eller annan privat eller personlig information från din dators minne, utan registrerar endast information som din dator skickar till oss när du besöker vår webbplats. Cookies gör det möjligt för vår server att känna igen eller ”komma ihåg” vem du är varje gång du återkommer. Ancestry kan använda cookies i begränsad omfattning för att skapa innehåll som särskilt motsvarar dina behov. De kan till exempel användas för att spara dina egna inställningar, för att komma ihåg varorna i en ”kundvagn” eller spara ditt lösenord så att du inte behöver ange det varje gång du loggar in. De kan också användas för att se hur du rör dig på och interagerar med webbplatsen.

 

Du kan radera eller blockera cookies från din dator om du vill (hjälpen eller handboken förklarar hur du gör), men det kan hända att vissa av Ancestrys tjänster inte fungerar som de ska eller inte fungerar alls om du ställer in din webbläsare så att den inte accepterar cookies.

 

För mer information om hur vi använder cookies och andra spårningstekniker, besök vår Sekretessfilosofi som finns här och klicka även på http://www.allaboutcookies.org/.

 

Vår webbplats har funktioner för sociala media som Gilla-knappen och widgets för Facebook, som knappen Dela och interaktiva miniprogram som körs på vår webbplats. Dessa funktioner kan samla in din IP-adress, vilken sida du besöker på vår webbplats och kan ställa in en cookie att aktivera funktionen för att fungera ordentligt. Funktioner och widgets för sociala media erbjuds av tredje part eller direkt på vår webbplats. Dina interaktioner med dessa funktioner styrs av det tillhandahållande företagets sekretesspolicy.

 

När du besöker vår webbplats kan vi automatiskt samla in icke-personlig information om dig, till exempel från vilken webbplats du kom till vår webbplats, MAC-adress, datortyp, skärmupplösning, version av operativsystem och webbläsare. Vi kan även samla in icke-personlig information som demografiska data, till exempel ditt geografiska område. Icke-personlig information innefattar även personlig information som har samlats in på ett sådant sätt att slutprodukten inte identifierar dig eller någon annan användare av webbplatsen personligen, till exempel genom att använda personlig information för att beräkna hur stor procentandel av våra användare som har ett visst riktnummer eller som är kvinnor. Eftersom icke-personlig information inte identifierar användare personligen kan vi använda sådan icke-personlig information i valfritt syfte. Vi förbehåller oss dessutom rätten att dela sådan icke-personlig information med våra närstående bolag och med tredje part oavsett syfte. I vissa fall kan vi kombinera icke-personlig information med personlig information (t.ex. kombinera användares namn med hans/hennes geografiska område). Om vi kombinerar icke-personlig information med personlig information hanteras den kombinerade informationen som personlig information så länge dessa data är kombinerade och hur vi använder denna styrs av denna sekretesspolicy.

 

Då Ancestrys webbplats ibland delvis kan stödjas av annonsörer kan du inte ”stänga av” den reklam som visas på Ancestrys sidor. Dessa tredje parter kan använda cookies och åtgärdsetiketter (kallas även single-pixel gif eller webb-beacon) för att mäta reklamens effektivitet (de samlar inte in personlig information) och för att lämna information om din aktivitet på denna webbplats och andra webbplatser för att tillhandahålla målinriktad reklam baserat på dina intressen. Om du inte vill att denna information ska användas i syftet att visa målinriktad reklam för dig, kan du välja bort detta genom att klicka här. Observera att du inte kan välja bort att reklam visas. Du kommer att fortsätta att få allmän reklam. Om du vill få mer information om denna princip och dina alternativ, klicka här.

 

”IP-adresser”

Vi måste använda din IP-adress för att kunna leverera webbplatsen och våra tjänster till dig samt diagnostisera problem med vår server. Dessutom använder vi din IP-adress för att samla in allmänna demografiska uppgifter, som den geografiska spridningen av våra medlemmar.

 

 

8.  Hur rapporterar, ändrar eller raderar jag personlig information om mig och min familj?

 

Borttagning av personlig information från offentliga dokument: Vi kan tyvärr inte ändra den information som finns i dokument som publiceras under lagen, utan du måste då kontakta den enhet som ansvarar för sådana dokument. Vi tar dock hänsyn till förfrågningar om borttagande av personlig information från de dokumentkopior vi har på väl övervägd basis.

 

Radera eller ändra din offentliga profil och ditt träd: Den information som du har laddat upp till ditt träd eller din profil styrs av dig och du kan när som helst ändra eller radera den genom att gå till Mitt konto.

 

Radera eller ändra information som andra har publicerat om dig eller din familj:Du kan inte radera eller ändra denna information och om den har publicerats av en annan medlem bör du kontakta denne via webbplatsen för att försöka lösa detta problem er emellan. Om det inte går att lösa problemet kontaktar du oss här.

 

För dispyter eller problem med annan personlig information om dig på webbplatsen: Kontakta oss genom att klicka här. För att skydda användarna hanterar vi enbart förfrågningar för personlig information som förknippas med den e-postadress som du använder för att skicka in din begäran. Det kan hända att vi behöver bekräfta din identitet innan vi överväger din begäran.

 

Observera att när du eller vi raderar innehåll eller ditt konto kan kopior av sådan information förbli synlig på andra ställen om någon kopia har delats med andra, om den spridits i enlighet med dina sekretessinställningar, om den kopierats eller sparats av andra användare. Du kommer inte längre att identifieras med detta innehåll. Dessutom kan vi behålla viss information för att förhindra identitetsstöld och annat dåligt uppförande, även om radering har begärts. Om du har gett applikationer eller webbplatser från tredje part tillgång till din information kan de behålla din information i den utsträckning som tillåts under deras villkor eller sekretesspolicyer, men de kommer inte längre att kunna komma åt informationen via vår plattform efter att du bryter med dem.

 

Säkerhetskopior: Borttagen och raderad information kan finnas kvar i säkerhetskopior under rimlig tid för våra interna verksamhetsändamål, men den kommer inte att finnas tillgänglig för andra.

 

 

9.  Säkerhet

 

Ancestry lägger stor vikt vid sekretessen för all personlig identifierbar information relaterad till våra medlemmar. Vi har implementerat säkerhetsfunktioner som försöker skydda mot förlust, missbruk och ändring av medlemmars information som vi kontrollerar. Till exempel granskas våra säkerhets- och sekretessmetoder regelbundet och förbättras vid behov, och endast behörig personal har tillgång till personlig information. Vi använder secure server software (SSL) för att kryptera den ekonomiska information som du lämnar innan den skickas till oss. Vi kan inte garantera att förlust, missbruk eller ändring av uppgifter aldrig kommer att ske, men vi vidtar alla kommersiellt skäliga åtgärder för att förhindra det. Det är även viktigt att du skyddar dig mot obehörig åtkomst av dina lösenord och obehörig användning av din dator.

 

 

10.  Tävlingar och kampanjer

 

Emellanåt anordnar vi tävlingar, undersökningar eller andra särskilda kampanjer på våra webbplatser där vi frågar efter medlemmars eller besökares personliga information (t.ex. e-postadress eller namn) eller demografisk information (t.ex. postnummer, ålder eller inkomst). Vi använder denna information för att skicka reklam till användare om vårt företag eller de tredje parter som vi samarbetar med. Deltagande i dessa undersökningar eller tävlingar är helt frivilligt och du kan därför välja om du vill lämna ut denna information eller inte. Deltagarens kontaktuppgifter används även för att vid behov kontakta honom eller henne och kan komma att delges andra företag i reklamsyfte, men endast med ditt tillstånd och under de villkor som specificeras när du deltar i kampanjen. Om du inte vill få dessa e-postmeddelanden i fortsättningen följer du instruktionerna för att när som helst avsluta prenumerationen i varje e-postmeddelande med reklam eller avböjer helt enkelt att delta i kampanjerna.

 

 

11.  Ändringar, uppdateringar och samtycke

 

Om vi beslutar att ändra vår sekretesspolicy kommer vi att utfärda en uppdaterad version av denna policy med en uppdaterad datumförklaring på denna webbplats och/eller meddela dig via e-postmeddelande eller på annat lämpligt sätt via denna webbplats innan ändringen börjar gälla om det är en betydande ändring, så att du får kännedom om vilken information vi samlar in, hur vi använder den samt under vilka omständigheter vi lämnar ut den i enlighet med tillämpliga lagar.

 

 

12.  Kontakta oss om sekretess

 

Om du har några frågor gällande denna sekretesspolicy, praxis för denna webbplats eller ditt samröre med denna webbplats, eller om du vill begära tillgång till och få information om vilken personlig information vi har om dig, uppdatera och korrigera felaktigheter i din personliga information, blockera eller radera information där lämpligt, eller opponera dig (vid giltiga skäl) mot hur din personliga information behandlas (observera att rätten att tillgå personlig information kan vara begränsad under vissa omständigheter) kan du kontakta oss genom att klicka här. Vi kommer att besvara alla förfrågningar gällande åtkomst inom 30 dagar.

 

Behöver du hjälp?

  • Ring 020-79 60 80
  • Eller besök vårt Sekretessfilosofi för mer information om sekretess
  • Eller kontakta oss
  • Eller skriv till oss på Ancestry.com Europe S.à r.l., 31, rue Philippe II, L-2340 Luxembourg, Storhertigdömet Luxemburg

 

© 2002-2013 Ancestry.com

Personuppgifter
 

Ancestry samlar in och använder personliga uppgifter för att förse användare med relevant innehåll.
 

Ancestry Cookies
 

Ancestry använder "cookies" för att samla in allmänna demografiska data och för att bättre kunna leverera innehållet.
 

Kontakta oss
 

Frågor om sekretess kan skickas till Ancestry via sedvanlig postförsändelse.
 

Ancestrys säkerhetstips
 

Klicka här för att få veta hur du skyddar dig mot bedrägeri.
 

Vår sekretessfilosofi
 

Klicka här.
 

TRUSTe European Safe Harbor certification