Webbplatsens Personuppgiftspolicy

Senast uppdaterad 16 februari 2011

I denna Personuppgiftspolicy ger vi, Ancestry.com Europe S.à r.l., 31, rue Philippe II, L-2340 Luxembourg, Storhertigdömet Luxemburg (“Ancestry” eller “vi”) information om (a) hur vi behandlar personuppgifter som vi samlar in genom webbplatser som vi sköter och som direkt länkar till denna Personuppgiftspolicy (tillsammans ”Webbplats”) och (b) hur du kan behandla personuppgifter på vår plattform eller Webbplats.

 


Merparten av personuppgifterna på vår Webbplats är faktiskt uppladdade och behandlas av användare, för deras egna personliga och privata ändamål. Vi respekterar att information som kan avslöjas av användare vid registrering eller inköp från vår Webbplats är konfidentiell och vi är fast beslutna att skydda dina integritetsval. Ancestrys mission är att hjälpa alla upptäcka, bevara och dela sin släkthistoria genom att utnyttja de resurser som finns på dess Webbplats och även genom samarbete med dess stora antal användare över hela världen. Detta kan involvera insamling, behandling, lagring och delning av personuppgifter och vi vill se till att detta görs i en ansvarsfull, öppen och säker miljö som ingjuter förtroende hos våra användare.

 


Som en påminnelse är Mötesplatsen Ancestry.com en samarbetsresurs i vilken våra användare deltar och den består av användarna av Webbplatsen och andra webbplatser och plattformar som ägs av Ancestry (inklusive ancestry.com, ancestry.com.au, ancestry.ca, rootsweb.com, genealogy.com, mundia.com). Genom att registrera dig på Webbplatsen blir du en del av Mötesplatsen Ancestry.com.

 


Frågar Ancestry efter personlig information?


Ja. Ancestry frågar efter ditt namn och din e-postadress när du registrerar dig som medlem och använder funktioner såsom e-post. Dessutom kommer vi behöva känna till din postadress och betalningsinformation när du väljer att teckna ett abonnemang hos oss, eller gör inköp i Ancestrys online-butik. Vi kan be om liknande information vid andra tillfällen, såsom när du anmäler dig till lotterier eller andra kampanjer sponsrade av Ancestry och/eller våra många partners. Merparten av denna information kan du välja om du vill fylla in eller inte. Som medlem i Ancestry kan du även välja att dela med dig av ytterligare information om dig själv, din bakgrund och dina intressen, med andra medlemmar. Mängden och typen av profilinformation du delar med dig av på detta sätt är helt ditt val. Information om några av dina aktiviteter på webbplatsen, såsom historiska dokument du sparar, kan även delas med andra medlemmar för att hjälpa dig komma i kontakt med andra som forskar om liknande förfäder. Se “Medlemsprofiler” nedan för mer information om hur du kan redigera eller kontrollera vad du låter andra medlemmar se om dig och din aktivitet på webbplatsen, i din offentliga profil eller andra ställen på webbplatsen. Du kan även förse oss med ytterligare personlig information om dig själv och andra i samband med att du gör din, eller andras, släktforskning på vår Webbplats, t.ex. när du lägger till ett foto eller en födelseattest till ett träd eller delar det med någon genom vår Tjänst.

 


Hur använder Ancestry min personliga information?

Vårt mål är att ge dig den mest personliga, relevanta och användarvänliga upplevelsen som möjligt. Det främsta syftet med all din personliga information är att effektivt tillhandahålla dig relevant information. Ancestry kommer också att använda registreringsinformation för att informera dig om nya funktioner eller andra intressanta erbjudanden från Ancestry, eller för att tillgodose kundtjänst och kundönskemål.

 


Vid distribution av reklam- eller sponsormeddelanden ger vi inte annonsörerna tillgång till individuell kontoinformation. Ancestry varken säljer, hyr ut eller på annat sätt distribuerar den personliga information du tillhandahåller oss till dessa annonsörer, om du inte har givit ditt samtycke till detta i något skede. Annonsörerna lägger endast en order för införande av annonsen och Ancestry visar sedan annonsen för lämpliga användare, baserat på de kriterier som anges i beställningen. I detta sammanhang kan vi arbeta med utomstående tjänsteleverantörer och annonsörer, som ordnar riktade annonsvisningar för dig (vilket involverar placering av cookies – som diskuteras närmare nedan).

 


Så att du får ut mesta möjliga av Tjänsten och bra funktionalitet kommer vi även att använda din personliga information för att ge dig tips om möjliga träffar i ditt träd, för att du och andra medlemmar i Mötesplatsen Ancestry.com ska kunna kontakta varandra anonymt, samt för uppdateringar av produkter och webbplatsen, nyhetsbrev, för din offentliga profil, användning av Medlemskontakt etc. Se avsnittet ”Hantera dina integritetsinställningar” nedan för att lära dig hur du kan välja att inte få meddelanden samt hur du ändrar dina inställningar.

 


Efterfrågar eller begär Ancestry någon personlig finansiell information?

För att underlätta betalning och fullbordan av medlemskap och inköp på Ancestrys Onlinebutik kommer Ancestry begära personlig kreditkorts- eller betalkortsinformation. För att dra nytta av andra familjetjänster med mervärde som kan erbjudas av Ancestry i framtiden kan användare behöva tillhandahålla finansiell information.

 


Kommer Ancestry avslöja min personliga information för tredje parter?

Ancestry kommer inte att avslöja din personliga information, utom (a) om du känner till det och har givit relevant samtycke, (b) som beskrivs i denna policy, (c) då personlig information samlas in via denna webbplats och (d) som kan krävas enligt lag, tillsynsmyndigheter, juridiska processer eller för att skydda Ancestrys eller andra användares rättigheter eller egendom.

 


Demografisk information som samlas in genom användarundersökningar på webbplatsen kan användas i samlat statistiskt format för att locka potentiella sponsorer, samarbetspartners och annonsörer, men denna statistik innehåller ingen personligt identifierbar information. Vi förbehåller oss rätten att lämna ut samlad användarstatistik, såsom ”45 procent av våra användare är kvinnor”, eller ”10.000 medlemmar anger att de är intresserade av trädgårdsarbete”, i syfte att beskriva våra tjänster för potentiella samarbetspartners, annonsörer, och andra tredje parter.

 


I skydd av lämpliga avtal använder vi i vissa fall utomstående databehandlare för att hjälpa oss tillhandahålla tjänster, och hantera våra Webbplatser och relationer med dig. Detta kan innefatta inköp och uppfyllande av beställningar, behandling av kreditkort, borttagning av dubbel information från listor, tillhandahållande av marknadsföringsassistans och andra kundtjänster. Utomstående leverantörer och databehandlare kommer endast få tillgång till sådan information som de behöver för att utföra sina stödfunktioner, och de får inte använda informationen för andra ändamål. Databehandlare inkluderar närstående och icke närstående tjänsteleverantörer i Europa, i USA och i andra jurisdiktioner. Vad gäller databehandlare utanför Europa tillser vi att det finns adekvat nivå för skyddet av dina personuppgifter, i enlighet med vad som krävs enligt tillämplig lag.

 


Om du klickar dig bort från vår Webbplats för att besöka en utomstående annonsörs eller sponsors webbplats kan du bli ombedd att lämna information angående ditt betalkort eller annan personlig information, för att köpa eller använda produkter och tjänster som erbjuds. Dessa företag har egna policys för integritet och insamling av uppgifter. Vi har inget ansvar för dessa oberoende policys. Du bör därför noggrant granska deras integritetspolicys om du undrar över hur din information kan komma att användas.

 


I takt med att vår verksamhet fortsätter att växa kan vi omstrukturera, köpa eller sälja dotterbolag eller affärsenheter. I dessa transaktioner är kundinformation ofta en av de tillgångar som överlåts, alltjämt omfattade av de löften som ges i befintliga personuppgiftspolicys. Även i händelse av att Ancestry, eller väsentligen alla dess tillgångar, förvärvas kommer kundinformation, som en självklarhet, att överföras.

 


På vilket annat sätt kan min personliga information användas?


Ancestry kan skicka elektronisk post till dig i syfte att informera dig om ändringar eller tillägg till Ancestry, eller någon Ancestry-relaterad produkt eller tjänst. Du kan även välja att få reklamerbjudanden från betrodda samarbetspartners till Ancestry. Om du inte vill fortsätta att få sådana utskick kan du när som helst välja bort dem genom att använda länken för avbrytande av prenumeration som finns i e-postmeddelandet, eller genom att ändra dina ”e-postpreferenser” i avsnittet ”Mitt Konto” på vår Webbplats.

 


Kan jag vägra att lämna ut personlig information till Ancestry eller att acceptera reklam?

Besökare kan få tillgång till Ancestrys gratistjänster genom att registrera sig med förnamn, efternamn och e-postadress. För att få full tillgång till områden endast för betalande kunder krävs ett användarnamn, e-postadress och erforderlig faktureringsinformation. Eftersom Ancestry-webbplatsen ibland kan vara delvis reklamfinansierad kan du inte ”stänga av” den reklam som visas på Ancestry-sidor, men du kan välja att undantas från e-postutskick med marknadsföring eller reklam.

 


Familjeinformation


Om du väljer att bjuda in andra familjemedlemmar, eller andra medlemmar i Mötesplatsen Ancestry, att se och redigera ditt släktträd, kommer vi be dig om de enskilda personernas e-postadress. Du måste först se till att du har fått deras samtycke till att du ger deras information till Ancestry. Ancestry kommer endast att använda denna information för att kontakta personen och ge denne sin inloggningsinformation och kommer inte använda den information som samlats in i denna process i marknadsföringssyfte. Dessutom bör du även se till att information eller material du vill placera på webbplatsen om dina levande släktingar bara läggs upp med deras kännedom och samtycke.

 


Använder Ancestry "IP-adresser" och “cookies”?


Vi måste använda din IP-adress för att tillhandahålla Webbplatsen och vår tjänst till dig och för att diagnostisera problem med vår server. Din IP-adress används även för att samla in bred demografisk information, såsom våra medlemmars geografiska spridning.

 


Vi placerar cookies, små filer, på din dator, för att optimera och skräddarsy Webbplatsen och din upplevelse. Våra cookies extraherar inte någon kontaktinformation eller annan privat eller personlig information från din dators minne, utan sparar endast information som din dator skickar till oss när du besöker vår Webbplats. Cookies gör det möjligt för vår server att känna igen eller ”komma ihåg” vem du är varje gång du kommer tillbaka. Ancestry kan, i begränsad utsträckning, använda cookies för att leverera innehåll anpassat till dina intressen. Till exempel kan de användas för att behålla dina personliga preferenser, innehålla sessionsinformation för en ”varukorg”, eller spara ditt lösenord så att det inte behöver skrivas in på nytt varje gång du loggar in.

 


Du kan radera eller blockera cookies på din dator om du vill (ditt hjälpavsnitt eller din manual bör förklara för dig hur man gör detta), men vissa av Ancestrys tjänster kanske inte fungerar korrekt, eller inte alls, om du ställer in din webbläsare så att den inte accepterar cookies.

 


Vi kan använda utomstående annonsföretag för att visa annonser på våra vägnar. Dessa företag kan använda cookies och action tags (kallas även pixel gifs eller web beacons) för att mäta marknadsföringens effektivitet. Om du vill ha mer information om detta och dina val, klicka här.

 


Hantera dina integritetsinställningar


Du kan dela med dig av din personliga information via Webbplatsen på ett antal olika sätt. Tänk på att personlig information som du väljer att lägga upp på vår Webbplats kan göras tillgängliga på våra närstående bolags webbplatser, kan vara synlig både för registrerade och icke-registrerade användare av Webbplatsen och, i vissa fall, kan vara allmänt tillgänglig till exempel via offentliga datakällor såsom folkräkningsarkiv eller födelseattester, vigselbevis och dödsattester. Du kan kontrollera hur du delar med dig av viss personlig information genom att ändra dina integritetsinställningar på följande delar (detta återfinns i avsnitten Mitt Konto och Träd) på Webbplatsen:

 

  • Webbplatsinställningar: detta låter dig kontrollera den information som andra i Mötesplatsen Ancestry.com kan se om dig.
  • E-postinställningar: detta låter dig kontrollera vilka e-postmeddelanden med marknadsföring vi skickar till dig.
  • Trädinställningar: detta låter dig kontrollera dina trädinställningar;
  • Offentlig, Privat eller Dold. Vad innebär detta?
  • Varningar: detta låter dig kontrollera de e-postvarningar som skickas till dig.

 


Dessutom, om vi, med hjälp av vår smarta webbplats-algoritm, bedömer att du lever, kommer vi inte visa din information i ditt träd och den kommer således inte vara tillgänglig för andra om du inte vald att dela med dig av den.

Vad mer bör jag veta om integritet?


Följande anger några huvudpunkter som nämnts ovan.

 


Medlemsprofiler


Din offentliga profil

När du registrerar dig som medlem får du en offentlig medlemsprofil, förifylld med det användarnamn du valt. Ditt användarnamn och plats kommer att visas på webbplatsen när du gör inlägg, kommenterar eller interagerar med andra Ancestry-medlemmar. Om du vill ha mer integritet kan du ändra ditt användarnamn i din offentliga profil till ett som inte innehåller någon personligt identifierbar information. Du kan även utöka din offentliga profil och ge ytterligare information om dig själv. All information, inklusive känsliga personuppgifter, som lämnas här blir offentlig och du bör därför iaktta försiktighet när du bestämmer vilken personlig information du väljer att lämna. Du kan anpassa dina inställningar avseende hur andra medlemmar kan kontakta dig, såväl som vad som visas i din Offentliga Profil. Om du inte gör detta är standardinställningen att information i din Offentliga Profil, och vissa delar av din senaste aktivitet på webbplatsen, kommer att vara allmänt tillgänglig för andra medlemmar. För att ändra dina inställningar, klicka här.

 


Via länken Webbplatsinställningar i avsnittet “Mitt konto” på Ancestrys webbplats kan du välja antingen att visa din e-postadress för andra medlemmar i Mötesplatsen Ancestry eller se till att din e-post hålls inne så att du endast kan kontaktas anonymt genom Ancestrys Kontakttjänst. Du kan även kontrollera när du blir kontaktad eller hindra vissa personer från att kontakta dig.

 


Du kan även anpassa vad andra medlemmar får veta om din aktivitet på Ancestrys webbplats. För att hjälpa dig få kontakt med andra medlemmar i Mötesplatsen Ancestry.com som forskar om liknande förfäder är det standard att nya konton som skapas är inställda att tillåta andra medlemmar få reda på saker som du offentligt lägger till eller lägger upp på webbplatsen, såväl som vissa personliga forskningsaktiviteter (till exempel att spara historiska dokument till din Skokartong eller privata medlemsträd). För att anpassa dessa inställningar, gå till länken ”Aktivitetsinställningar” på sidan för Webbplatsinställningar.

 


Anonyma demografiska profiler 
Demografiska data samlas in på vår webbplats efter användarnas val. Denna information kan inkludera ålder, kön och andra personliga preferenser som kan ses och ställas upp i tabell för användning vid marknadsföring av Ancestry till annonsörer och andra. Personlig information ges inte ut eller säljs till tredje parter i något fall. Ancestry kontrollerar distributionen av ALL information på webbplatsen.

 


Tävlingar & Kampanjer


Ancestry kan ibland anordna tävlingar eller andra särskilda kampanjer på vår Webbplats, i vilka vi kan be medlemmar eller besökare att lämna sin kontaktinformation (t.ex. e-postadress) eller demografisk information (t.ex. postnummer, ålder, eller inkomstnivå). Vi använder denna information för att skicka marknadsföringsmaterial rörande vårt företag, eller våra samarbetspartners, till användare. Kundernas kontaktinformation används även för att kontakta besökaren när det är nödvändigt och kan delas med andra företag i marknadsföringssyfte, men endast med ditt, på förhand givna, tillstånd och i enlighet med de allmänna villkor som gäller när du deltar i kampanjen. Användarna kan, när som helst, välja bort att få framtida utskick av detta slag, eller helt enkelt avstå från att delta i kampanjerna.


Publika forum – Mötesplatsen Ancestry.com


Denna del av Webbplatsen gör forum, anslagstavlor och/eller nyhetsgrupper tillgängliga för medlemmar i Mötesplatsen Ancestry.com. All information som lämnas i dessa delar blir offentlig information och du bör vara försiktig när du bestämmer vilken personlig information du skall lämna ut till andra.

 


Säkerhet
 

Ancestry lägger stor vikt vid säkerheten för all personligt identifierbar information kopplad till våra medlemmar. Vi har säkerhetsåtgärder på plats för att skydda mot förlust, missbruk eller ändring av medlemsdata under vår kontroll. Till exempel revideras och förbättras våra säkerhets- och personuppgiftspolicys periodvis vid behov, och endast behörig personal har tillgång till medlemsinformation. Vi använder säker serverprogramvara för att kryptera finansiell information som du skriver in innan den skickas till oss. Vi kan inte garantera att förlust, missbruk eller ändring av data inte kommer att ske, men vi kommer göra vårt bästa för att förhindra detta.

 


Ändringar, Uppdateringar
 

Genom att använda vår Webbplats och våra Tjänster samtycker du till att dina personuppgifter samlas in och används av Ancestry. Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy kommer vi utfärda en uppdaterad version av denna Personuppgiftspolicy med en uppdaterad datumlista (och/eller meddela dig via e-post eller vanlig post eller på annat lämpligt sätt) så att du är medveten om vilken information vi samlar in, hur vi använder den och under vilka omständigheter vi lämnar ut den i enlighet med tillämplig lag. Om du inte accepterar några av ändringarna i vår personuppgiftspolicy och därför inte vill att vi använder eller innehar din information i enlighet med de reviderade villkoren, kan du meddela oss här så att vi kan besluta om vi ska fortsätta tillämpa den tidigare policyn, eller radera din information och/eller ditt konto.


Kontakta Webbplatsen


Om du har frågor rörande denna personuppgiftspolicy, denna webbplats metoder, eller dina förbindelser med denna Webbplats, eller om du vill begära åtkomst till, och få information om, dina personuppgifter, få informationen blockerad eller raderad, i enlighet med vad som är lämpligt, och motsätta dig (vid legitima skäl) behandlingen av dina personuppgifter (observera att rätten att få tillgång till personlig information kan vara begränsad under vissa omständigheter), kan du kontakta oss genom att klicka här.

 

Personuppgifter
 

Ancestry samlar in och använder personliga uppgifter för att förse användare med relevant innehåll.
 

Ancestry Cookies
 

Ancestry använder "cookies" för att samla in allmänna demografiska data och för att bättre kunna leverera innehållet.
 

Medlemprofil
 

Ancestry kontrollerar distributionen av alla uppgifter som användarna har lagt in på webbplatsen.
 

Tävlingar och Kampanjer
 

Användarna bestämmer om de vill ta emot e-post eller delta i tävlingar och kampanjer.
 

Kontakta oss
 

Frågor om sekretess kan skickas till Ancestry via sedvanlig postförsändelse.
 

Ancestrys säkerhetstips
 

Klicka här för att få veta hur du skyddar dig mot bedrägeri.