Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Engelsman upptäcker att han hör till maharaja-släkt
2008-02-28

Bob Goddard har visserligen alltid gillat indisk mat, men att hans eget släktträd hade indiska rötter upptäckte han först nyligen. Bob är ättling till Maharaja Duleep Singh, ”Sikhernas siste kung”.

64-åringen från engelska Halifax är pensionerad skuldindrivare. Han fick reda på sin kungliga familjehistoria efter att han gett blod. I hans blod upptäcktes en kombination av blodgrupper som bara hittas hos asiater och afrikaner, skriver Daily Mail.

Ett samtal med en släktforskande kusin ledde honom in på maharaja-spåret. Bobs farfar Charlie, född 1888, var utomäktenskaplig son till en servitris i Norfolk.
- Hon avslöjade aldrig vem pappan var, men det ryktades att det skulle vara en indisk prins som bodde på värdshuset, berättar Bob Goddard.

Historien om familjens kungliga släktband börjar 1838 i indiska Punjab. Då föddes Duleep Singh, som blev maharaja vid fem års ålder. Vid elva års ålder förlorade han sitt rike – och den legendariska Kohinoor-diamanten – till britterna.

Duleep emigrerade till England, och gifte sig 1864 med en tyska. Det sannolika är att en av sönerna, Frederick Duleep Singh, var far till Bob Goddards farfar.

”Prins Freddy” gifte sig aldrig, men hade ett grundmurat rykte som kvinnokarl. Freddy bodde dessutom som stamgäst på värdshuset när farfar Charlie föddes.
Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18487397-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.