Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Wallenbergs ger 20 miljoner till genstudier på Karolinska
2008-02-27

Karolinska institutet har fått 20 miljoner kronor av Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse. Tre av institutets centra för forskning får dela på summan.

De verksamheter som får bidrag är KI Biobank samt genomikplattformarna Bioinformatics and Expression Analysis Core Facilitiy (BEA) och Mutation Analysis Facility (MAF), skriver KI i ett pressmeddelande.

Pengarna ska användas till att skapa modern infrastruktur för att lättare kunna söka klinisk information om geners samverkan vid folksjukdomar som cancer, diabetes, hjärtinfarkt och astma.

- Sverige har historiskt haft en stor konkurrensfördel när det gäller välfungerande register och stort förtroende från allmänheten för forskning. KI har därför en unik möjlighet att bidra till forskningen genom nyinvesteringar inom detta område, säger professor Juha Kere vid institutet.

Bidraget på 20 miljoner från Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse innebär att forskare kommer att få tillgång till en utökad och kvalitetssäkrad service för provhantering, genexpressionsanalys, gensekvensanalys och storskalig DNA-sekvensering.

Satsningen siktar på att säkerställa fortsatt forskning i frontlinjen genom nyinvesteringar i automatiserad provhantering vid KI Biobank samt automatisering och uppgradering av genomikplattformarna vid BEA och MAF, avslutar Karolinska institutet sitt pressmeddelande.Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.

ADNFCR-1489-ID-18484674-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.