Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Han 102, hon 89 - efter fem veckor till havs har de seglat i hamn
2008-02-22

Den pensionerade tandläkaren Eric King-Turner och hans fru Doris har nått Wellington i Nya Zeeland efter att ha seglat från hemmet i England. Nu slår de sig ner för gott.

Medieuppbådet i Wellingtons hamn var enormt när paret anlände, rapporterar nyhetsbyrån AFP. De utmattade långseglarna struntade dock i medierna och gav sig direkt till väntande släktingars famnar.

Innan avfärden från England hade Eric King-Turner förklarat beslutet att utvandra:
– Jag gillar nog att röra på mig. Det verkade kul att flytta till Nya Zeeland. Det viktiga är att när jag är 105 vill jag inte tänka ”Jag önskar att jag hade flyttat till andra sidan jorden när jag var 102”, förklarade Eric King-Turner då.

Eric och Doris har varit gifta i mer än ett decennium, och har båda varit gifta förut. Doris är från Nya Zeeland, där hon har sin släkt. Även där heter släkten King-Turner.

Eric och Doris möttes efter att den nyazeeländska grenen av släkten börjat släktforska. Eric och Doris är dock inte direkt släkt.

Under andra världskriget tjänstgjorde Eric King-Turner på brittiska krigsfartyg. Hans styvson i Nya Zeeland berättar att 102-åringen gillar forellfiske och älskar cricket.Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria här.
ADNFCR-1489-ID-18478769-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.