Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Succéserie om släktforskning erövrar världen
2008-02-20

I BBC:S ”Who do you think you are?” får kändisar spåra sin familjehistoria. Serien har blivit en sådan framgång att den nu sprids nu över världen.

Tv-kocken Nigella Lawson, skådespelaren Jeremy Irons och häcklöparen Colin Jackson är några av de kända britter som figurerat i BBC:s succéserie ”Who do you think you are?”.

Programmet görs sedan i höstas också i Kanada och sedan i januari i Australien. Snart kommer det dessutom att locka asiatiska tittare. Ett produktionsbolag i Singapore har köpt rättigheterna till programformatet, skriver branschmagasinet World Screen.

2004 började BBC sända programmet. I en timme visas hur en känd person ger sig ut på jakt efter sina rötter. I Storbritannien planeras för en femte säsong, och sedan i höstas finns programmets eget magasin i tidningskiosker.

”Who do you think you are?” nominerades till det brittiska BAFTA-priset 2005 i kategorin Bästa faktabaserade program.

En av de kändisar som dyker upp i rutan under 2008 är Jerry Springer – amerikansk pratshowvärd som gjort sig ökänd över hela världen för sitt program ”Jerry Springer Show”, där gäster med starkt motsatta uppfattningar och väldigt korta stubiner tussas ihop.

Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria här.









ADNFCR-1489-ID-18474908-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.