Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
I dag för tre år sedan - förbjöds rävjakt i England
2008-02-18

En gammal tradition i England och Wales blev olaglig den 18 februari 2005 – rävjakt med hundar.

Förbudet mötte en hel del protester bland jaktvänner. Redan första helgen efter lagändringen lovade organisationen Countryside Alliance att deras medlemmar skulle anordna flera jakter, kunde BBC rapportera.

Rävjaktens historia på de brittiska öarna började redan på 1500-talet. På sent 1600-tal började man i Yorkshire att använda tränade hundar för att jaga räv. Efter att ha blivit populärt i Storbritannien och Irland introducerades rävjakt i USA och Australien.

I jakten får tränade hundar i uppgift att sniffa fram och sedan jaga räv i skogsområden. Under tiden följer jaktsällskapet efter, både till fots och ridande på häst.

Rävjaktens anhängare menar att den bidrar till att hålla rävarnas antal på rätt nivå, samtidigt som det är en historisk del av livet på den brittiska och irländska landsbygden. Bland motståndarna framhålls att det är onödigt plågsamt för de jagade rävarna. Andra kritiserar rävjakt ur klassvinkel – rävjakt förknippas med den jordägande överklassen.

I vilket fall så kunde BBC den 18 februari 2005 rapportera att jaktmotståndare i England och Wales gladdes lika mycket åt lagändringen som jaktanhängare förfärades.

Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18468546-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.