Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Singapore hoppas på Alla hjärtans dag
2008-02-14

Regeringen i Singapore hoppas kunna använda Alla hjärtans dag till att sälja in tanken på romantik och giftermål till sina unga medborgare.

Sedan länge dras Singapore med oroande låga födelsetal, i och med att många i lämplig ålder är alltför upptagna med sina karriärer för att vilja bilda familj. Därför lägger regeringen nu i samband med Alla hjärtans dag extra krut på kampanjen ”Romancing Singapore”.

Kampanjen startade 2002, och har skötts av en extern pr-firma sedan 2005.
- I många länder låter man naturen ha sin gång. I Singapore har vi inte tid med det, med tanke på våra arbetsvanor och vår livsstil, säger Andrew Chow, talesman för ”Romancing Singapore” till nyhetsbyrån AFP.

Även fast kampanjens tyngdpunkt ligger på 14 februari så handlar det om ett långsiktigare arbete än så. Bland de olika sätten att få ihop landets singlar finns biokvällar, organiserad helgshopping och skattjakter.

Stadsstaten Singapore är en av världens mest organiserade nationer, med ett välstånd som är oöverträffat i regionen. Samtidigt är födelsetalen mycket lägre än i resten av Asien.

Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria här.ADNFCR-1489-ID-18468530-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.