Låt dina nära och kära upptäcka sin historia.
Ge bort AncestryDNA® i julklapp.

Just nu 74 €*99 €

AncestryDNA® Kit

Sista leveransdag 13/12

25%

RABATT*

Beställ nu

*Erbjudandet gäller t.o.m. 2019-12-23 kl 23.59. Priset är exklusive frakt. Allmänna villkor gäller.

Släktforska GRATIS under 14 dagar**

**Registrering krävs. Allmänna vilkor gäller.

Kom igång snabbt och enkelt

Beställ ditt kompletta DNA-kit som innehåller instruktioner som är enkla att följa.

Skicka in ditt salivprov i det förbetalda kuvertet.

Ditt DNA kommer att analyseras med fler än 700 000 genetiska markörer.

Inom 6 - 8 veckor kommer du att få ett mail med en länk till ditt resultat som presenteras online. Obs! Laboratoriebearbetningen kan ta längre tid vid stor efterfrågan

Titta på videon för att få veta mer om hur det går till att göra ett DNA-test hos Ancestry.

Upptäck ditt ursprung

När ditt resultat är klart kan du få information om ditt etniska ursprung upp till 500 år tillbaka i tiden. Sedan kan du börja lära dig mer om de platser där din släkthistoria började.

Hitta och kontakta släktingar du inte kände till

När du har gjort ditt test söker vi igenom vårt globala nätverk med andra medlemmar som gjort AncestryDNA®-testet och identifierar de som delar DNA med dig. Det finns inga gränser för vad ni kan upptäcka - tillsammans.

Större chans att komma i kontakt med varandra när fler testas.

Tack vare att vi har mer än 6 miljoner människor i vår databas, samt den unika möjligheten att koppla samman miljarder historiska uppgifter och miljoner släktträd, kan AncestryDNA hjälpa till att upptäcka fascinerade släkthistorier och lösa de svåraste släktmysterierna.

“ProGenealogists rekommenderar AncestryDNA som är ett ovärderligt verktyg för släktforskning.”
Kyle Betit
Professionell Släktforskare
ProGenealogists, ett företag inom Ancestrykoncernen.

Läs om våra användares upptäckter.

Lär dig mer om hur AncestryDNA har hjälpt människor att se sig själva på ett helt nytt sätt.

Rötter bortom Colombia

Isabel Rojas har alltid identifierat sig själv med sina rötter från Bogotá. Men resultatet på DNA-testet visade andra oväntade platser.

Mysteriet är löst

När John Danby gjorde sitt AncestryDNA-test hoppades han att få svar på några frågor. Istället fick han flera generationer av svar.

En sann gåva

Lehan Crane fick sitt DNA-kit i present. Han kunde aldrig gissa att det skulle bli början på ett helt nytt kapitel i hans liv.

Frågor och svar om AncestryDNA.

Här får du svar på några vanliga frågor.

Hur säkert och privat är AncestryDNA?

Din integritet är viktig för oss. Vi använder den säkerhetspraxis som är branschstandard för att lagra ditt DNA-prov, ditt DNA-testresultat och andra personuppgifter som du lämnar till oss. Dessutom lagrar vi ditt DNA-testresultat och DNA-prov utan ditt namn eller någon annan information som kan identifiera vems prov det är. Du äger dina DNA-uppgifter. När som helst kan du välja att ladda ned dina DNA-uppgifter, be oss ta bort ditt DNA-testresultat på det sätt som beskrivs i sekretesspolicyn för AncestryDNA, eller be oss att förstöra ditt fysiska DNA-salivprov. Vi delar inte information som ditt namn eller annan gemensam identifierande information kopplad till dina genetiska data med tredje man, förutom det som krävs enligt lag eller med ditt uttryckliga medgivande.

För mer information om integritet när det gäller AncestryDNA, se AncestryDNA:s sekretesspolicy och läs vår Sekretessfilosofi.

Varför ska jag göra AncestryDNA-testet?

AncestryDNA är ett DNA-test som använder sig av de senaste autosomala teknikerna och på så sätt revolutionerar hur du upptäcker din släkthistoria. Tjänsten kombinerar avancerad DNA-forskning med världens största online-tjänst för släktforskning och kan på så sätt ge dig information om ditt genetiska ursprung och hjälpa dig hitta nya släktingar. Tjänsten visar ditt ursprung flera generationer bakåt i tiden och kan exempelvis ge dig inblick i vilken del av Europa dina förfäder kom ifrån eller om du har dina rötter i Östasien eller kanske Afrika. AncestryDNA kan också vara till hjälp när du vill hitta släktskap med okända släktingar, tack vare den dynamiska listan med matchningar med andra personer som också har gjort Ancestrys DNA-test.

Vilken information kommer resultatet ge mig?

Ditt resultat från AncestryDNA kommer att innehålla information om ditt etniska ursprung från 1000 regioner och identifiera möjliga släktingar genom att jämföra ditt DNA med andra personer som också har gjort AncestryDNA-testet. Dina resultat är den perfekta startpunkten för att fortsätta att släktforska och det kan även vara ett sätt att hitta nya uppgifter till släktforskning som du redan har gjort.

Hur gör jag testet?

AncestryDNA är ett enkelt salivprov som du kan göra hemma i lugn och ro. När du beställer ditt DNA-kit får du det på posten och det innehåller då fullständiga instruktioner, en tub för att samla ditt saliv och ett förbetalt kuvert (så du inte behöver betala ytterligare för att skicka tillbaka ditt DNA). Efter att du har postat ditt DNA-prov kommer det att analyseras på labbet. Du får sedan ett mail som talar om att ditt resultat är färdigt och kan då se resultatet på hemsidan för AncestryDNA.

Hur stor är AncestryDNA-databasen?

AncestryDNA är marknadsledande inom DNA-tester för släktforskning. Det är mer än 6 miljoner personer som har tagit AncestryDNA-testet hittills. AncestryDNA erbjuder även tillgång till Ancestry, världens största online-gemenskap för släktforskning med miljoner av släktträd och mer än 20 miljarder uppgifter ur historiska dokument.

Hur lång tid tar det att få resultatet?

Testresultaten från AncestryDNA tar normalt mellan sex och åtta veckor att behandla från det att laboratoriet får ditt DNA-prov. Notera att du även måste aktivera ditt DNA-kit online för att arbetet ska påbörjas.

Hur kan jag se mitt resultat?

När ditt AncestryDNA-resultat är klart kommer du att få ett mail från AncestryDNA med en länk för att titta på ditt resultat. Ditt resultat kommer att finnas tillgängligt online i ditt lösenordsskyddade AncestryDNA-konto.

Hur kan jag ge bort AncestryDNA i present?

Att ge bort AncestryDNA som present är enkelt. Beställ ett DNA-test på nätet, skapa ett Ancestrykonto för att hantera din beställning och välj att skicka DNA-testet antingen till dig eller till mottagaren. När mottagaren öppnar kartongen kommer de att hitta enkla instruktioner för hur de ska utföra testet. Därefter skapar mottagaren ett gratis konto och aktiverar DNA-testet online.

Kommer jag att få tillgång till mottagarens resultat?

Du kommer bara att få tillgång till mottagarens resultat om mottagaren väljer att dela sitt resultat med dig. Eftersom integritet och säkerhet är av största vikt här på Ancestry så är det bara personen som gör testet som kan bestämma huruvida han eller hon vill dela med sig av sitt resultat. När mottagaren aktiverar sitt test kommer de att få ett alternativ där de kan välja att dela sitt resultat med personen som köpte DNA-testet. Mottagaren kan också välja att dela sitt resultat med andra Ancestry-medlemmar via inställningarna på DNA-sidan.

Kan jag skicka ett DNA-test direkt till någon annan?

Ja, absolut. När du gör din beställning kan du välja om DNA-testet ska skickas till dig själv eller till den person som ska få det.

Vad är det för teknik bakom den här nya tjänsten?

AncestryDNA-testet använder mikromatrisbaserade autosomala DNA-tester som undersöker 700 000 platser i en persons kompletta arvsmassa, och allt med ett enkelt salivprov. Dessutom finns det toppmoderna verktyg på hemsidan som gör att du kan använda dina DNA-resultat för släktforskning.

Kan en kvinna göra det här testet?

Ja, både män och kvinnor kan göra AncestryDNA eftersom vi alla bär på det DNA som testas. Män och kvinnor testas på samma sätt med samma antal markörer. Till skillnad från vissa andra DNA-tester, som enbart analyserar Y-kromosomen (och bara kan göras på män för att se den raka faderslinjen) eller mitokondrie-DNA (kan göras av män och kvinnor men visar bara din direkta moderslinje), visar AncestryDNA över 700 000 platser i en persons kompletta arvsmassa.

AncestryDNA

Marknadsledande inom DNA-tester för släktforskning

AncestryDNA

Marknadsledande inom DNA-tester för släktforskning

Släktforska GRATIS
under 14 dagar**


Prova nu
**Registrering krävs. Allmänna vilkor gäller.

Kom igång snabbt och enkelt

Beställ ditt kompletta DNA-kit som innehåller instruktioner som är enkla att följa.

Skicka in ditt salivprov i det förbetalda kuvertet.

Ditt DNA kommer att analyseras med fler än 700 000 genetiska markörer.

Inom 6 - 8 veckor kommer du att få ett mail med en länk till ditt resultat som presenteras online. Obs! Laboratoriebearbetningen kan ta längre tid vid stor efterfrågan

Titta på videon för att få veta mer om hur det går till att göra ett DNA-test hos Ancestry.