Släktforska gratis i Allhelgonahelgen

Den 31 oktober firar vi Alla Helgons dag då vi enligt traditionen går till kyrkogården och tänder ljus på våra släktingars gravar. I helgen kan du även släktforska gratis i de nordiska databaserna och passa på att lära dig mer om din släkt och dina förfäder.

Sök gratis i nordiska databaser

Släktforskning på Internet - Släktforska gratis i helgen på Ancestry.se

Släktforska i Norden

I helgen kan du släktforska gratis i ett flertal databaser med uppgifter från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

De databaser som är gratis innehåller bland annat uppgifter om födda, vigda och döda från de nordiska länderna.

När det gäller svenska databaser kan du bland annat söka gratis i de svenska kyrkböckerna, de namnindexerade födelseuppgifterna, indexerade husförhör, indexerade uppgifter om avlidna samt uppgifter om emigration.

Sök gratis i nordiska databaser

OBS: För att bläddra och söka gratis i de svenska kyrkböckerna klickar du först på knappen ovan och därefter väljer du ”Sverige, kyrkböcker, 1500-1941” i listan över inkluderade samlingar. Du kommer då till sidan med de svenska kyrkböckerna och kan börja bläddra i dem eller söka på platsnamn.

Börja släktforska på Ancestry

I den här filmen berättar vi hur du kommer igång med din släktforskning genom att använda tre av de svenska databaser som just nu är gratis.

Vill du veta mer om hur man kommer igång med att släktforska?

Ladda hem Släktforskning för nybörjare (PDF)