Hem Släktträd Sök Medlemssidor Kunskapscentrum

Ancestry.se Nyhetsbrev

  Juni 2011  
I det här numret
Namnindexerade födelseuppgifter för 1880-1920
Ny funktion i bildvisaren - gå direkt till rätt sida
Nu har det blivit lättare att släktforska!


Sök uppgifter om dina förfäders födelse


Hej,

Namnindexerade födelseuppgifter för 1880-1920
Sverige är unikt med sina väl bevarade kyrkböcker som gör det möjligt att söka sina rötter. För första gången har nu uppgifter om svenskar som fötts mellan åren 1880-1920 namnindexerats och gjorts sökbara på Internet. Det handlar om mer än 5,6 miljoner födslar som har indexerats på barnets förnamn, födelsedatum, födelseförsamling samt föräldrarnas namn och ålder och som nu finns tillgängliga i samlingen Sverige, namnindexerade födelseuppgifter, 1880-1920.

Läs mer »

De uppgifter som du hittar på den skannade bilden är bland annat följande:

  • Barnets förnamn
  • Barnets födelsedatum (dag, månad, år)
  • Barnets kön
  • Om barnet var äkta eller oäkta
  • Barnets födelseförsamling och födelselän
  • Föräldrarnas för- och efternamn
  • Var föräldrarna bodde när barnet föddes
  • Faderns yrke
  • Moderns civilstånd
  • Eventuella kommentarer

Börja söka nu »Du kan även söka dina förfäder och släktingar i andra samlingar på Ancestry.se:


Fler databaser »


Ny funktion i bildvisaren - gå direkt till rätt sida

Du kan nu gå direkt till rätt sida i husförhörslängderna i samlingen Sverige, kyrkböcker, 1500-1937 genom att skriva in sidnumret i rutan för Sida ovanför bilden och klicka på Kör.

Gå direkt till rätt sida


Detta är praktiskt när det i början eller slutet av husförhörslängden finns ett register med hänvisningar till sidnummer för de olika gårdarna i boken, då kan du snabbt komma till rätt gård utan att behöva bläddra en sida i taget. Du har även användning för den här funktionen när personer flyttar mellan olika gårdar i boken eftersom det då oftast finns ett sidnummer angivet. Andra typer av böcker, som till exempel in- och utflyttningslängder, har också referenser till sidnummer i husförhörslängden.

Felmeddelande?
Observera att numreringen ibland kan hoppa över sidnummer, den kan till exempel gå från sidan 49 till 55, och om du då skriver in sidan 52 i rutan kommer du få ett felmeddelande. Det finns även böcker som helt saknar sidnummer och där det därför inte fungerar att ange sidnummer.

Vissa böcker har två sidnummer per sida och då har bara det ena sidnumret indexerats. Om du i en sådan bok vill gå till exempelvis sidan 30 men får ett felmeddelande om att sidan inte finns kan du istället prova sidan 29 eller 31 och komma till den sida du letar efter.

Sök i kyrkböckerna nu »

Lycka till med din släktforskning!

Hälsningar,
Ancestry.seHitta dina släktingar

Ancestry.se tillhör det globala nätverket av Ancestry-webbplatser som totalt innehåller mer än 20 miljoner släktträd med över 2 miljarder namn från hela världen. I dessa släktträd kanske du hittar både dina förfäder och avlägsna släktingar som du inte tidigare kände till.

Sök i släktträden nu »

Hitta dina släktingar