Hem Släktträd Sök Medlemssidor Kunskapscentrum

Ancestry.se Nyhetsbrev

   

I det här numret

Bjud in dina vänner till ditt släktträd


Bjud in kontakter från ditt e-postkonto

Hej,

Nu kan du enkelt bjuda in dina vänner och bekanta till ditt släktträd genom att importera deras e-postadresser från ditt e-postkonto. Importen fungerar med e-postkonton hos Gmail, Hotmail och Yahoo. Precis som tidigare kan du även specificera på vilket sätt de inbjudna personerna ska få tillgång till ditt träd, om de ska vara besökare, bidragsgivare eller redaktörer. Funktionen för att bjuda in andra till trädet hittar du ovanför ditt släktträd, i menyn under länken Trädsidor.

Bjud in dina släktingar nu »

De svenska kyrkböckerna nu på Ancestry

De svenska kyrkböckerna

Du har väl inte missat att de svenska kyrkböckerna nu finns tillgängliga hos Ancestry? I samlingen Sverige, kyrkböcker, 1500-1937 hittar du 18 miljoner bilder ur de historiska kyrkböckerna. Här finns bland annat husförhör, födda, vigda, döda samt in- och utflyttningar. För att kunna bläddra i kyrkböckerna behöver du ett abonnemang hos Ancestry.

Sök på gårdsnamn i husförhörslängderna

I samlingen Sverige, kyrkböcker, 1500-1937, kan du bläddra i kyrkböckerna genom att välja län, församling, typ av bok och årtal men när det gäller husförhörslängderna kan du även söka genom att ange namnet på den plats där dina förfäder bodde. Namnet på torpet, gården eller byn skriver du i fältet för Bostadsort i sökformuläret. Du kan även specificera din sökning ytterligare genom att ange för vilket årtal du vill söka information. Cirka 55 % av husförhörslängderna är nu sökbara på platsnamn.

Börja söka i de svenska kyrkböckerna nu »


Du kan även söka dina förfäder och släktingar i andra samlingar på Ancestry.se:

Fler databaser »

Bygg vidare på ditt släktträd

Du missar väl inte de gröna löven i släktträden? De hjälper dig att bygga vidare på trädet genom att tipsa om ny och kompletterande information om de personer som du har i trädet. Du kan till exempel få tips om att personerna förekommer i databaserna Sverige, födelseuppgifter för personer som avled mellan 1947 och 2006, Göteborg, Sverige, passagerarlistor, 1869-1951, de olika folkräkningarna i USA och i andra släktträd hos Ancestry. En träff i någon annan medlems släktträd kan ge dig en helt ny gren till ditt eget träd och kanske hittar du avlägsna släktingar borta i USA som också forskat på era gemensamma förfäder. Glöm inte att kontrollera uppgifterna mot originalkällan.

Gå till ditt träd nu »

Personer med tra¨ffar/skakande löv
Personer med träffar/skakande löv

Hitta dina släktingar

Ancestry.se tillhör det globala nätverket av Ancestry-webbplatser som totalt innehåller mer än 20 miljoner släktträd med över 2 miljarder namn från hela världen. I dessa släktträd kanske du hittar både dina förfäder och avlägsna släktingar som du inte tidigare kände till.

Sök i släktträden nu »

Hitta dina släktingar

Ladda upp din GEDCOM

Du som redan har din släktforskning lagrad i ett program på din dator behöver inte börja fylla i alla uppgifter på nytt i släktträdet hos Ancestry. Istället laddar du enkelt upp dina uppgifter med hjälp av en GEDCOM-fil. Du måste först göra en GEDCOM-export från det program du använder (till exempel DISGEN, Min Släkt eller Holger).

När du har laddat upp din släktforskning till ett nytt släktträd hos Ancestry kan du fortsätta att lägga till nya personer och ny information i trädet, koppla uppgifterna till dokument hos Ancestry och titta på de gröna löven med tips om nya uppgifter.

Importera din GEDCOM-fil nu »

Rabatt för medlemmar i SSf

Sveriges Släktforskarförbund

Är du med i Sveriges Släktforskarförbund? Du har väl inte missat att du får 25 procent rabatt på ett World Deluxe årsabonnemang!

Ditt rabatterade abonnemang beställer du här »

Lycka till med din släktforskning!

Hälsningar,
Ancestry.se