Hem Släktträd Sök Medlemssidor Kunskapscentrum

Ancestry.se Nyhetsbrev

  April 2011  

I det här numret

Ta med dig släktträdet överallt!

Ta med dig släktträdet överallt!

Hej,

Ancestry App

Nu kan du ta med ditt Ancestry-släktträd även när du är på resande fot. Ladda ner den nya släktträds-appen till din iPhone, iPad eller iPod och logga in med de användaruppgifter som du använder på Ancestrys webbplats. Då kommer du åt uppgifterna i ditt släktträd även när du inte sitter vid datorn.

Den nya appen gör det enklare än någonsin att visa upp ditt släktträd för andra och att uppdatera det med nya uppgifter. Du kan även titta på de bilder, dokument och källhänvisningar som du har kopplat till personerna i ditt träd. Om du tar bilder med din iPhone eller iPad kan du direkt ladda upp dem till släktträdet.

Den information som du lägger in från din iPhone eller iPad blir automatiskt tillgänglig i ditt släktträd när du loggar in på Ancestry’s webbplats på datorn.

Du får även tillgång till träd som du blivit inbjuden till och du kan skapa nya träd direkt från appen.

Ladda ner appen nu, helt utan kostnad »

De svenska kyrkböckerna nu på Ancestry

De svenska kyrkböckerna

Du har väl inte missat att de svenska kyrkböckerna nu finns tillgängliga hos Ancestry? I samlingen Sverige, kyrkböcker, 1500-1937 hittar du 18 miljoner bilder ur de historiska kyrkböckerna. Här finns bland annat husförhör, födda, vigda, döda samt in- och utflyttningar. För att kunna bläddra i kyrkböckerna behöver du ett abonnemang hos Ancestry.

Börja söka i de svenska kyrkböckerna nu »


Du kan även söka dina förfäder och släktingar i andra samlingar på Ancestry.se:

Fler databaser »

Skapa ett släktträd

När du väl har börjat forska kring dina förfäder är det bra att spara uppgifterna någonstans. Om du sparar dina uppgifter i ett gratis släktträd hos Ancestry kan du även länka från ditt släktträd till de sidor i till exempel kyrkböcker där du hittat uppgifter om dina förfäder och släktingar.

Läs mer om hur du bygger släktträd »

Exempel på hur ett släktträd kan se ut
Exempel på hur ett släktträd kan se ut

När du har börjat lägga in personer i ditt släktträd kommer du se gröna löv som innehåller tips om matchande uppgifter i de olika databaserna hos Ancestry samt i andra medlemmars släktträd. På så sätt kan du lätt hitta nya uppgifter till din forskning samt få kontakt med andra medlemmar/släktingar som forskar om samma personer.

Börja bygga ditt släktträd nu »


Hitta dina släktingar

Ancestry.se tillhör det globala nätverket av Ancestry-webbplatser som totalt innehåller mer än 20 miljoner släktträd med över 2 miljarder namn från hela världen. I dessa släktträd kanske du hittar både dina förfäder och avlägsna släktingar som du inte tidigare kände till.

Sök i släktträden nu »

Hitta dina släktingar

Ladda upp din GEDCOM och se om du får några skakande löv

Du som redan har din släktforskning lagrad i ett program på din dator behöver inte börja fylla i alla uppgifter på nytt i släktträdet hos Ancestry. Istället laddar du enkelt upp dina uppgifter med hjälp av en GEDCOM-fil. Du måste först göra en GEDCOM-export från det program du använder (till exempel DISGEN, Min Släkt eller Holger).

Läs mer om GEDCOM-filer »

När du har laddat upp din släktforskning till ett nytt släktträd hos Ancestry kan du fortsätta att lägga till nya personer och ny information i trädet, koppla uppgifterna till dokument hos Ancestry och titta på de gröna löven med tips om nya uppgifter.

Importera din GEDCOM-fil nu »

Rabatt för medlemmar i SSf

Sveriges Släktforskarförbund

Är du med i Sveriges Släktforskarförbund? Du har väl inte missat att du får 25 procent rabatt på ett World Deluxe årsabonnemang!

Ditt rabatterade abonnemang beställer du här »

Lycka till med din släktforskning!

Hälsningar från Stockholm
Ancestry.se