Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Idag för 68 år sedan - föddes Frank Zappa
2008-12-21

Frank Vincent Zappa var en av 1900-talets allra största och mest produktiva artister. Under sin livstid gav han ut över 50 album.

Redan som ung var Frank Zappa intresserad av musik. Han lyssnade på många olika stilar och lärde sig att spela trummor och gitarr själv. Han studerade också harmonilära och lärde sig att läsa noter helt på egen hand.

Mothers of Invention var bandet som först gjorde Frank Zappa till ett namn att räkna med inom musikbranschen. Han började där som gitarrist 1963 men avancerade snabbt till bandledare. Med Mothers of Invention stannade han till 1976 då bandet upplöstes.

Under 70-talet blev Frank Zappa en superstjärna och skaffade hängivna fans som hängde med honom under hela hans karriär.

80-talet kom och Zappa blev alltmer politisk aktiv i sina texter. Han fick mycket kritik men sa att han skrev om det han upplevde. Han fortsatte att under detta årtionde spela runt om i världen och 1988 gjorde han sin sista världsturné.

1993 dog Frank Zappa av prostatacencer.

Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18940612-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company