Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Scarlett Johansson firade nordiskt ursprung på Nobelkonsert
2008-12-18

Hollywoods älskling Johansson var värdinna för konserten som hölls förra torsdagen till ära av mottagaren till Nobels fredpris.

Den före detta finska presidenten Martti Ahtisaari mottog priset den 10 december. Han fick utmärkelsen för att ha arbetat för fred på tre kontinenter i 30 år.

På en presskonferens veckan innan tillställningen sa Johansson: ”Det är viktigt att påminna unga människor om att fred är den enda riktiga vinsten.”

Johansson var ett passade val för värdinnerollen, som hon gjorde tillsammans med den brittiske skådespelaren Michael Caine. Den 24-åriga skådespelerskan, som har svensk och dansk härkomst, talar ofta om sin koppling till Norden.

Skådespelerskan sa att hon var glad över att konserten kan komma att göra fredspriset mer känt hos människor som inte skulle tittat annars. Uppträdde på galan gjorde bland annat Diana Ross och Feist.

Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18933243-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company