Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Idag för 187 år sedan - föddes Gustave Flaubert
2008-12-12

Madame Bovary är en av de stora klassikerna inom världslitteraturen. 1821 föddes författaren till boken, Gustave Flaubert i franska Rouen.

Flaubert föddes in i en läkarfamilj. Hans far var överläkare på Rouens sjukhus och morfadern var även han läkare. Trots att Flaubert valde än annan väg så tog han med sig en del av sitt arv i sitt skrivande. Han har kallats för litteraturens kirurg eftersom skrev med minituös precision.

Redan som ung började Flaubert skriva och nio år gammal visste han redan att han ville bli författare. Flauberts kännetecken som författare är sarkasm och ironi, och redan i hans verk från barndomen finns dessa med.

När Gustave Flaubert var 15 år blev han förälskad i en 10 år äldre kvinna. Kärlekshistorien var hopplös redan från början men inspirerade Flaubert i sitt skrivande.

Under en kort period under 1840-talet studerade Flaubert juridik i Paris. Det passade honom inte alls och under den tiden var han så olycklig att han till slut fick en panikattack.

När fadern dog 1845 ärvde Flaubert pengar och kunde börja skriva på heltid.

Gustave Flubert skrev bara sex böcker men alla böcker var omsorgsfullt skrivna och han var en av grundarna till naturalismen.

Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18923486-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company