Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Scarletts svenska anknytning
2008-11-18

Det är välkänt att Woody Allen är en stor beundrare av Scarlett Johansson.

Den 24-åriga skådespelerskan, som har svensk och dansk härkomst, har medverkat i tre av regissörens filmer. Hennes pappa, Karsten Johansson är en danskfödd arkitekt vars mor hade svensk börd.

I Allens senaste film, Vicky Christina Barcelona, som hade premiär den 10 oktober, spelar Johansson en ung kvinna som blir indragen i en komplicerad kärleksaffär.

Johansson är inte den enda medverkande med ett starkt band till Sverige. Woody Allen är känd för att prisa Ingmar Bergman.

I många av regissörens tidiga filmer nämns han ofta, och de båda regissörerna var goda vänner fram till Bergmans död förra året.

I en biroll som den släkting som Vicky och Christina bor med in Barcelona ses Patricia Clarkson (Six Feet Under, Dogville). Clarkson har sagt i intervjuer att Ingrid Bergman var anledningen till att hon blev skådespelerska.

Trots namnet var Ingrid inte besläktad med Ingmar, även om en av hennes mest kritikerrosade roller var i Bergmans Höstsonaten.


Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.ADNFCR-1489-ID-18874363-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company