Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
I dag för 80 år sedan - föddes Ennio Morricone
2008-11-10

Ennio Morricone har skapat några av tidernas mest minnesvärda filmmusikstycken.
Han föddes den 10 november 1928 i Rom och drömde från början om att komponera klassisk musik. Han utbildade sig därför på olika musikkonservatorier, men halkade sedan in på att skriva arrangemang till italiensk populärmusik och inledde sedermera ett samarbete med regissörerna och landsmännen Sergio Leone och Bernardo Bertolucci.
Allra mest berömd är han förstås för musiken till Sergio Leones ”spaghettivästerntrilogi” – ”För en handfull dollar”, ”För några få dollar mer” och ”Den god, den onde, den fule”. Temat till den sistnämnda filmen imiterar ljudet av ylande prärievargar och är antagligen det mest klassiska stycket filmmusik någonsin.
Vid sidan av Leones trilogi har Morricone också komponerat musik till filmer såsom Brian de Palmas ”De omutbara”, Barry Levinsons ”Bugsy” och Giuseppe Tornatores ”Cinema Paradiso”.
Vid sidan av filmmusiken har han också komponerat en mängd konserter för orkestrar, körer och solister inom klassisk musik.
Vid Oscarsgalan 2007 tilldelades Ennio Morricone en Hedersoscar för sin filmmusikaliska livsgärning.


Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.ADNFCR-1489-ID-18866322-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company