Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
I dag för 70 år sedan - föddes César Menotti
2008-11-05

César Menotti föddes den 5 november 1938 i argentinska Rosario.
Han hade en hyfsat framgångsrik karriär som spelare - spelade bland annat en säsong med Pelé i dennes brasilianska klubblag, FC Santos – och har tränat en mängd klubbar i Argentina och Europa, men han är fortfarande främst ihågkommen som förbundskapten för Argentinas första världsmästarlag 1978.
Hans första framgång som tränare kom 1973, då han ledde Buenos Airesklubben CA Huracán till deras hittills enda mästerskapstitel.
Året därpå utsågs han till förbundskapten, och vann så småningom VM-guld med Argentina på hemmaplan 1978 efter att Holland besegrats med 3-1 i finalen.
Menotti ledde Argentina även i VM 1982 i Spanien – Maradonas första VM – men där gick det betydligt sämre; Argentina åkte ut i andra omgången efter förluster mot Brasilien och Italien.
Direkt efter den turneringen blev han tränare för FC Barcelona – även nu med Maradona i laget – men avgick 1984 efter att ha inte ha lyckats ta hem ligatiteln.
Sedan dess har han med varierande framgång tränat lag som argentinska Boca Juniors och River Plate, italienska Sampdoria och Mexikos landslag.


Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18861453-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company