Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
I dag för 62 år sedan - föddes Laura Bush
2008-11-04

I dag, den 4 november 2008, går USA till val för att utse en ny president. Ironiskt nog är det också den avgående presidentfruns födelsedag - Laura Bush föddes den 4 november 1946 i Midland, Texas.
Hon utbildade sig till lärare vid Southern Methodist University i Dallas och har arbetat både som lärare och som bibliotekarie på olika skolor i Texas.
Hon träffade sin man, den snart avgående president George W. Bush, på en grillfest 1977. De gifte sig i november samma år, efter att ha varit ihop i bara tre månader. 1981 fick de tvillingdöttrarna Jenna (döpt efter Lauras mamma) och Barbara (döpt efter Georges mamma).
Medan hennes man har gjort sig allt mindre populär i stora delar av världen har Laura Bush själv för det mesta lyckats undvika kontroverser kring sin person. Som ”First lady”, både som guvernörsfru i Texas och som presidentfru i Vita huset, har hon främst ägnat sig åt utbildningsfrågor.


Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18857911-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company