Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Slavarnas avkomlingar hyser inget agg mot McCain
2008-10-31

Om bara några dagar kan Amerika komma att välja sin första svarta president.

Barack Obama har redan berett sin plats i historien genom att säkra demokraternas nominering och röstsiffrorna visar att han har ett hälsosamt försprång nu när kampanjen går in i slutspurten.

Kapplöpningen har hamnat i skymundan för den ekonomiska tumulten, men det förblir en underliggande fråga, då några experter är bekymrade att senator Obamas försprång kan komma att minskas i rösthyttens ostörda utrymme.

För slavarnas avkomlingar kommer chansen att rösta för en svart presidentkandidat att bli en känslosam upplevelse med stor personlig och historisk innebörd.

Detta stämmer verkligen för Lillie McCain från Flint, Michigan vars avkomlingar var slavar som ägdes av republikanska kandidaten John Mc Cains farfars farfar.

Ms McCain hyser inget agg mot presidentkandidaten, utan fokuserar istället på den positiva påverkan som slavarnas avkomlingar har haft och kan fortsätta att ha på sina samhällen.

“Jag anser att eftersom vi inte kan göra det som är gjort ogjort är det mest effektiva för oss att räkna ut hur vi får perspektiv på saker och ting och sedan utgå från det," sade hon till Wall Street Journal under en intervju nyligen.

“Att hysa ilska och fientlighet och liknande känslor motverkar sitt eget syfte."

Om senator McCain kan vända på röstsiffrorna kommer även han att skriva historia som den äldsta mannen att bli president.


Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.ADNFCR-1489-ID-18854136-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company