Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
JDC når ut till en ny publik
2008-10-31

JDC (American Jewish Joint Distribution Committee) har nått ut till en ny publik och gör några av sina register tillgängliga online för första gången.

JDC är en icke-statlig organisation som arbetar för att hjälpa och stödja judar runt om i världen.

JDC har bl.a. arbetat med folk i Europa för att ta reda på deras judiska ursprung.

Det är därför som organisationen har slagit sig ihop med släktforskarplatsen Ancestry.com.

“Sedan 1914 har JDC hjälpt att återuppliva judiska samhällen runtom i världen och har hjälpt till att rädda liven på hundratusentals judar,” sade Steve Schwager som är verkställande direktör för JDC.

“Det är mycket spännande för oss att arbeta tillsammans med Ancestry.com och att ge ättlingar tillgång till sällsynt ny information om sina familjer och sig själva.

“JDC och Ancestry.com öppnar upp en mängd information som tidigare var otillgänglig med hjälp av digitalisering och spridning av 125 000 register av de som mottog hjälp och de som hjälpte att ge bistånd till andra under, och direkt efter, andra världskriget,” tillade Mr Schwager.

Ancestry.com kommer också att arbeta tillsammans med JewishGen som är en filial till Museum of Jewish Heritage för att ge online-tillgång till 300 judiska databaser.


Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.ADNFCR-1489-ID-18854133-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company