Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
I dag för 81 år sedan - föddes Jorge Batlle
2008-10-25

Jorge Batlle Ibáñez föddes den 25 oktober 1927 i Uruguays huvudstad Montevideo.
Hans släktträd gav en klar fingervisning om att politiken skulle bli hans liv; där fanns redan tre uruguayanska presidenter.
Hans far, Luis Batlle Berres, var president 1947-51 och 1955-56; hans farfars bror José Batlle Ordóñez var president 1903-07 och 1911-15 och anses som det moderna Uruguays fader; och hans farfars far, Lorenzo Batlle Grau, var president 1868-72.

Jorge Batlle skolades redan som tonåring in i politiken av sin far och hade inflytelserika positioner under flera decennier, men han fick vänta till år 2000 innan han själv blev vald till president (han satt sedan kvar till 2005).
En anledning till att det dröjde så länge kan vara Batlles impulsiva beteende; han är känd för att fälla kontroversiella kommentarer i alla möjliga sammanhang. Han har bland annat kallat argentinare för ”skurkar hela bunten” (vilket slutade med att han fick resa till Buenos Aires och framföra en officiell ursäkt), förolämpat homosexuella och föreslagit legalisering av droger som en metod för att få slut på inbördeskriget i Colombia.


Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18843800-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company