Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
I dag för 81 år sedan - föddes Roger Moore
2008-10-14

Roger Moore föddes i södra London den 14 oktober 1927.
Han växte upp under ganska knappa förhållanden som son till en polis och en hemmafru. Under uppväxten var han dessutom överviktig, vilket han ofta blev retad för. Men så småningom lyckades han bli själva sinnebilden för den stilige, elegante engelska gentlemannen (för det ändamålet slipade han dessutom bort sin ursprungliga arbetarklassdialekt).
Han slog igenom 1961 som Simon Templar – ”Helgonet” – i TV-serien med samma namn, och följde upp den succén med rollen som Lord Brett Sinclair i ”Snobbar som jobbar”.
Efter det axlade han Sean Connerys mantel som James Bond och spelade honom i sju filmer, från ”Leva och låta dö” 1973 till ”Levande måltavla” 1985.
Oavsett vilken rollfigur han spelade så var han alltid samme Roger Moore: Avspänd, elegant och ständigt med en kvick kommentar på tungan. Han har aldrig setts som någon större skådespelare, vilket han själv inte protesterar mot. Han har bland annat sammanfattat sina skådespelartalanger med att ”Jag kan höja vänster ögonbryn och jag kan höja höger ögonbryn”.


Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.

ADNFCR-1489-ID-18824570-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company