Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
I dag för 52 år sedan - föddes Mickey Rourke
2008-09-16

Mickey Rourke föddes den 16 september 1956 i Schenectady, New York och växte upp i Liberty City, en mindre glamorös del av Miami, Florida.
I tonåren satsade han på en karriär som boxare, men hamnade i stället i skådespelaryrket. Han slog igenom i början av 80-talet med ett antal minnesvärda rollprestationer i kritikerrosade filmer som Barry Levinsons ”Fiket” (1982) och Francis Ford Coppolas ”Rumble Fish” (1983).
Under några år på 80-talet var han en av de ledande manliga skådespelarna i Hollywood, men i slutet av decenniet började hans karriär att dala.
Och 1991 bestämde han sig för att ge upp skådepelandet och i stället ägna sig åt boxning. Detta lade han dock ner 1995 och återgick till skådespeleriet.
Han har hittills inte lyckats återfå sin stjärnstatus från 80-talet, men har uppmärksammats för sina roller ibland annat ”Regnmakaren” (1987) och ”Sin City” (2005).
Och vid den nyligen avslutade filmfestivalen i Venedig fick han stående ovationer för sin roll i ”The Wrestler”, som belönades med Guldlejonet för bästa film.


Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.


ADNFCR-1489-ID-18780802-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company