Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Släktforskning en del av gigantisk TV4-satsning
2008-09-15

En av Sveriges mest kända historiker, Lundaprofessorn Dick Harrison, jobbar just nu för fullt med programmet ”Sveriges historia”, som enligt planerna ska börja sändas i TV4 i januari 2010.
”Det ska bli hela Sverige historia, men även en del avsnitt från utlandet. Syftet är att visa spännande, underhållande och bra tv som ska locka alla tittare. Men vi kommer inte att servera gammal skåpmat. Vi ska helt enkelt lära svenska folket historia, tar hjälp av expertisen och har bland annat konsulterat ledande arkeologer”, säger Dick Harrison till Helsingborgs Dagblad.

Dick Harrison höll ett uppskattat föredrag på Släktforskardagarna i Malmö 30-31 augusti, och han lovar att släktforskning ska finnas på menyn i ”Sveriges historia”.
Han kommer att leda programmet tillsammans med Martin Timell, och ett av programmets planerade teman är programledarnas egna släktträd.
”Om någon bransch gynnas av den här tv-serien så är det definitivt släktforskarna. Här får man veta vem som är släkt med vem och sådant genererar alltid stort intresse”, säger Dick Harrison till Helsingborgs Dagblad.


Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18780798-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company