Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
DNA ska identifiera offer i spanska inbördeskriget
2008-09-08

Förra månaden samlades ättlingar till spanjorer som flydde till Frankrike, Schweiz, Italien och Brasilien i samband med inbördeskriget 1936-39 i staden Aranda de Duero i provinsen Burgos norr om Madrid, skriver TT.

Totalt 110 personer lämnade salivprover till en DNA-bank. Samtliga tror att deras släktingar, som försvann under general Francisco Francos diktatur, föll offer för hans trupper och nu ligger begravda i någon av de sju massgravarna i området. Nu hoppas man att DNA-proverna ska hjälpa till att identifiera döda släktingar i massgravarna. Förhoppningen är att analysresultaten ska vara färdiga före årets slut, enligt den spanska organisationen Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica (Föreningen för återställande av det historiska minnet).
Historiker beräknar att runt en halv miljon människor dödades i inbördeskriget. Efter Francos seger beräknas 50 000 människor som kämpade för republiken ha avrättats och tiotusentals ha fängslats, skriver TT.


Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.

ADNFCR-1489-ID-18770022-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company