Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
3000 år gammal förfader upptäckt
2008-08-28

Manfred Huchthausen har troligtvis någon sorts världsrekord vad gäller släktträd. För de flesta är det en prestation att hitta förfäder några hundra år bakåt i tiden – Manfred har hittat en förfader som levde för 3000 år sedan!

Bakgrunden till detta är ett fynd av 40 människoskelett från bronsåldern som gjordes 1993 i Harzbergen i centrala Tyskland.
Skeletten var i så gott skick att forskare från universitetet i Göttingen kunde ta DNA-prover från dem, skriver BBC News.

Dessa prover jämfördes senare med DNA-prover från befolkningen i en närliggande by, och läraren Manfred Huchthausen visade sig ha en förfäder i rakt uppåtstigande led bland bronsåldersmänniskorna.

”Det kändes mycket märkligt att hålla benen och kraniet av min förfader, 120 generationer bakåt, i handen”, säger Manfred Huchthausen till BBC News.
Han säger sig också se en viss likhet med sin förfader vad gäller huvudformen, men tillägger att deras personligheter antagligen är ganska olika.

Han har nu bestämt sig för att börja släktforska, men han bör nog inte lägga ribban så här högt…


Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.ADNFCR-1489-ID-18751833-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company