Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
I dag för 64 år sedan - föddes Bodil Malmsten
2008-08-19

Bodil Malmsten föddes den 19 augusti 1964 och växte upp med sina morföräldrar i jämtländska Bjärme (hennes farfar är för övrigt inredningsarkitekten Carl Malmsten).

Hon debuterade 1977 med diktsamlingen ”Dvärgen och jag”, men fick sitt genombrott först på 80-talet med diktsamlingar som ”Damen, det brinner!” och ”Paddan & branden”.
1994 debuterade hon som romanförfattare med ”Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån”, som bland annat nominerades till Augustpriset.

Bodil Malmsten tilldelades Ivar Lo-Johanssons personliga pris 2005, med motiveringen att hon ”gestaltar de sociala och psykologiska konflikterna med en precis lyhördhet”. Hon har också mottagit Aniarapriset 1996 och Piratenpriset 2004.

Sedan några år tillbaka är hon bosatt i franska Bretagne, och upplevelserna där har hon skildrat i bland annat romanen ”Priset på vatten i Finistère” samt sin blogg www.finistere.se.

Hon har också haft framgångar som dramatiker, bland annat med ”Tryck stjärna” på Dramaten 2005 och tidigare i år med ”Nakna damer på nedre botten mittemot” på Stockholms stadsteater.


Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18740191-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company