Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Släktforskare hjälpte till att lösa problem
2008-08-15

55-årige Keir Hardie, bosatt i Moray i norra Skottland, stötte nyligen på ett problem när han återvände från en utlandssemester.
Immigrationsmyndigheterna reagerade på hans kanadensiska pass, och Keir Hardie ålades att bevisa sin rätt att bo och arbeta i Storbritannien – innan ärendet är avgjort kan han inte återgå till sitt jobb, skriver Aberdeen Press & Journal.

Keir Hardie föddes i Kanada av brittiska föräldrar, och ålades nu att presentera sin fars och sin farfars födelseattest samt sin farfars vigselbevis.
Problemet var att hans far föddes i Nepal, där hans farfar tjänstgjorde som militär.
Därför uppmanades Hardie att skaffa fram dokumenten via arkiv i Nepals huvudstad Katmandu.

Men den skotske släktforskaren David Webster löste problemet på ett betydligt enklare sätt: Han gick helt enkelt in på skotska General Register Offices hemsida och hittade alla tre dokumenten.
”Det tog inte mer än fem minuter att hitta hans fars födelseattest. Det är ju otroligt att ingen myndighetsperson tänkte på det, och jag förstår inte hur de kunde be honom att kontakta myndigheterna i Katmandu”, säger David Webster till Aberdeen Press & Journal.


Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.ADNFCR-1489-ID-18735528-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company