Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Londons borgmästare - en svensk kungaättling
2008-08-08

Brittiska BBC har haft stora framgångar med släktforskningsprogrammet ”Who Do You Think You Are?”, som påbörjar en ny omgång den 13 augusti.
I en serie påkostade reportage får diverse kändisar följa sina släktträds förgreningar genom historien och över världen. Programmet började sändas 2004 och har blivit en stor tittarsuccé. Formatet har redan exporterats till Kanada och Australien.

Ett av programmen i den kommande serien handlar om Londons nyvalde borgmästare Boris Johnson, som representerar det konservativa partiet, ”Tories”.
Johnson har en privilegierad bakgrund, vilket han ofta försökte tona ner under valkampanjen. Men när han fick kännedom om sitt släktträd blev han mäkta stolt – han har ett stort antal kungliga förfäder, däribland den brittiske kung Georg II som regerade 1727-1760.

Mest pikant från svenskt perspektiv är följande: Boris Johnsons farfars morfars morfar var den tyske prinsen Paul von Würtemberg, som i sin tur var släkt i rakt nedstigande led med – Gustav Vasa.


Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18722306-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company