Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Den svenskättade cricketstjärnan
2008-07-18

I Sverige ses cricket ofta som ett udda fritidsnöje för engelska excentriker, men i stora delar av det gamla brittiska imperiet – till exempel i Australien, Indien, Pakistan och Sydafrika – är cricket en nationalsport som följs med en oerhörd passion.
Dominanten på den internationella arenan är Australien, och en av Australiens största spelare var faktiskt en svenskättling: Ray Lindwall.

Raymond Russell Lindwall föddes 1921 i den australiensiska delstaten New South Wales som sonson till svenska utvandrare.
Han hade en svår uppväxt; båda föräldrarna dog innan han ens hade gått ut skolan.
Men hans talanger inom sport beredde vägen för honom. Han var en framstående rugbyspelare, men det var inom cricket han skulle bli en legend.
Under 1940- och 1950-talet var han en av Australiens allra största cricketstjärnor, och ledde Australien till många firade triumfer i ”Test Matches” (landskamper) mot ärkerivalen England.
Han anses fortfarande som en av de främsta kastarna genom tiderna och valdes efter sin död 1996 direkt in i Australian Cricket Hall of Fame.


Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos AncestryADNFCR-1489-ID-18686191-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company