Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Fotoutställning som kan hjälpa släktforskare
2008-07-10

Utställningen var en del av ”Hemvändardagen” i småländska Skatelöv utanför Växjö. Bakom arrangemanget stod Skatelövs hembygdsförening, skriver Smålandsposten.
Under Hemvändardagen passade man på att sätta upp alla bilder från hembygdsföreningens arkiv där man inte hade lyckats identifiera personerna på bilden, vilket fick många besökare att försöka identifiera gamla vänner, släktingar och bekanta.

Nu uppmanas ortsborna att hjälpa till att identifiera personer på bilder ur hembygdsföreningens arkiv, och till hösten startar hembygdsföreningens stora projekt att digitalisera hela fotoarkivet.

Just nu finns alla bilder i olika lådor i arkiv, men för att förenkla ska allt finnas på dator så småningom, vilket kan vara av intresse för traktens släktforskare.
- Man ska kunna söka på namn, gård och ort bland annat. Möjligheten ska finnas att skriva ut bilder och få med sig hem. Då och då kommer det någon som vill söka sina rötter, säger Agneta Jansson i Skatelövs hembygdsförening till Smålandsposten.


Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.

ADNFCR-1489-ID-18675546-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company