Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Nytt historieprogram på SVT
2008-06-13

SVT jobbar just nu med en ny programsatsning - "Din plats i historien".

Programmet presenterar berättelser från enskilda platser runtom i Sverige – kärlekshistorier, livsöden, hjältar och skurkar, in- och utvandrare, tidsepoker och mycket mer.

"Men berättelsen kan egentligen handla om vad som helst. Det viktiga är att den säger något om den plats och den tid där händelserna utspelat sig. Hemsidan för Din plats i historien blir en samlingsplats för historier och skrönor som säger något om vårt liv förr och nu, om platser och människor, händelser och ögonblick, sedda ur berättarnas synvinkel", skriver SVT på programmets hemsida www.svt.se/dinplats.

Vem som helst kan skicka in en berättelse, sedan väljer programmets redaktion ut de berättelser som lämpar sig allra bäst för TV. De kommer sedan att resultera i reportage och samtal med inbjudna historiker och annat kunnigt folk – släktforskare lär hitta många intressanta trådar under programmets gång.

Din plats i historien kommer att sändas i åtta avsnitt i slutet av 2008. Programledare är Gunilla Kindstrand, känd från bland annat litteraturprogrammet "Röda rummet".


Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.ADNFCR-1489-ID-18638849-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company