Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Fotbollsdynastin Anderssons nionde mästerskap
2008-05-20

När spelartruppen för sommarens EM presenterades var ett av namnen Daniel Andersson. Hans far Roy och storebror Patrik har också deltagit i VM och EM.

Fotbollsgenerna är starka i familjen Andersson. Roy Andersson ingick i Malmö FF:s 70-talslag, som dominerade svensk fotboll och också sensationellt nådde Europacupfinal.

1978 ingick Roy i dåvarande förbundskaptenen Georg ”Åby” Ericssons trupp till VM i Argentina. Sverige gick inte vidare från en svår grupp, men Roy Andersson spelade alla tre gruppmatcher.

1992 var det dags för äldsta sonen Patrik att kliva ut på gräsmattan i ett stort mästerskap. EM gick i Sverige, och Patrik var mittback i Tommy Svenssons lag som gick till semifinal.

Två år senare ingick Patrik Andersson i VM-laget som även då gick till semifinal i USA. Patrik kom hem som en av folkhjältarna med bronsmedalj runt halsen.

Patrik Andersson togs också ut till EM 2000 och VM 2002. I bägge de turneringarna var yngre brodern Daniel en av medlemmarna i truppen.

Daniel Andersson var också på plats i Tyskland för VM 2006, och är nu alltså en av de 23 utvalda att representera Sverige i sommarens EM i Schweiz/Österrike.
Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18602704-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company