Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Quincy går i pappa, musiklegendens fotspår
2008-05-15

Quincy Jones III växte upp i Stockholms södra förorter. Sedan många år är han musikproducent i Los Angeles, precis som sin världsberömde far.

Quincy Delight Jones III, även kallad QD3, föddes i London innan han kom till Stockholm med sin svenska mamma, fotomodellen Ulla Jones.

Men Quincy är alltså inte först i släkten med det namnet. Även farfar hette Quincy Jones, och det gör också pappa. Han är dessutom en av populärmusikens framgångsrikaste producenter.

Quincy Jones den äldre föddes i Chicago och har bidragit till skivframgångar för artister som Frank Sinatra och Michael Jackson.

Tidernas mest sålda album, Jacksons ”Thriller” – sålt i 104 miljoner exemplar - producerades av Quincy Jones.

1967 gifte han sig med stockholmskan Ulla Andersson, en av 60-talets internationella toppmodeller.

Sonen Quincy III fastnade snart för sin fars bransch. I tonåren började han producera låtar åt lokala hiphop-artister i Stockholm, en musikform som då var i sin linda, inte minst i Sverige.

Vid 16 års ålder vann Quincy Jones III sin första guldskiva för musik han producerat till filmen ”Stockholmsnatt”. Han hade också en roll i filmen, där huvudrollen gjordes av Paolo Roberto.

Därefter flyttade Quincy till pappans hemland, USA. Genom åren har han jobbat med artister som Tupac och LL Cool J. Nu driver han produktionsbolaget QDIII Entertainment.
Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.

ADNFCR-1489-ID-18596339-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company