Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Astrid Lindgrens arvingar vann strid om Villa Villekulla
2008-05-07

Ett flera år långt namnbråk mellan Astrid Lindgrens arvingar och det småländska hotellet Villa Villekulla är nu över, efter en dom i marknadsdomstolen.

Saltkråkan AB, ägt av Astrid Lindgrens arvingar, har länge velat stoppa hotellet från att använda sig av namnet Villa Villekulla, som ju är namnet på Pippi Långstrumps hus.

Hotell Villa Villekulla har använt namnet i marknadsföringen av sin verksamhet, som firmanamn, på skylten på huset, i annonsering och i korrespondens. Det skriver Dagens Media.

Marknadsdomstolen förbjuder nu hotellet, vid vite om 750.000 kronor, att använda namnet Villa Villekulla eller andra namn där Villa Villerkulla ingår.

Villa Villekulla ska även betala Saltkråkans rättegångskostnader på 109.000 kronor plus ränta.

Enligt domen, som Dagens Media läst, ska det i hotellet finnas tydliga kopplingar till Astrid Lindgrens verk och Pippi Långstrump. Det finns Pippi-tapeter i många rum och Pippi-dockor. Det finns också en bild i en annons av apan Herr Nilsson.

Domstolen konstaterar i sin dom att ägaren till hotellet har gjort sig skyldig till renommésnyltning och vilseledande av kommersiellt ursprung.
Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.

ADNFCR-1489-ID-18583815-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company