Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Schweizare har skrivit årets stora släktroman
2008-05-05

Med romanen ”Meijers”, en krönika över en schweizisk judisk släkt, har Charles Lewinsky fått litteraturkritikerna på fall.

Schweizaren Lewinsky är från en judisk släkt, precis som släkten i boken ”Meijers. Berättelsen om en släkt”.

Det vore lätt att tro att ”Meijers” var historien om släkten Lewinsky. Charles föddes i Zürich 1946. Hans roman utspelas åren 1871-1945. Den följer utvecklingen för judarna i Schweiz under tiden.

Men författaren förnekar att det skulle vara en biografi över hans egna anfäder. I en intervju i Svenska Dagbladet får Charles Lewinsky tillfälle att också dementera ett annat släktskap.

Nej, han är inte släkt med ”that woman”. Bill Clintons Vita hus-praktikant har förts på tal ”tusentalet gånger”, berättar Charles Lewinsky för SvD.

Som under en tv-intervju. Intervjuaren frågar ”Vad är skillnaden mellan Charles och Monica Lewinsky?”. Författataren skakar på huvudet, varpå svaret kommer: ”Du kan skriva, men hon är bättre oralt”.

- Överrumplad skrattade jag så mycket att vi inte kunde fortsätta intervjun – i direktsänd tv, minns Charles Lewinsky i Svenska Dagbladets intervju.

Den andra stora morgontidningen i Stockholm, Dagens Nyheter, kallar Lewinskys roman ”Meijers” för ”en sagolik, faktiskt mäktig, historia”.
Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18579939-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company