Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
"Drottning Elizabeth" återvänder till sina ryska rötter
2008-04-28

Brittiska skådespelerskan Helen Mirren Oscarsbelönades för rollen som Elizabeth II i ”The Queen”. Nu spelar Mirren – som föddes som Mironov – i rollen som Leo Tolstojs hustru.

Helen Mirren kan tyckas som den mest brittiska av skådespelerskor. Och visst är hon född och uppvuxen i London, men hennes namn var en gång Ilyena Vasilevna Mironov.

Fadern, Vasily Petrovich Mironov, var från en rysk adlig släkt. Modern Kathleen var engelska. Redan som liten flicka bytte Ilyena namn till Helen och familjen bytte till Mirren.

Mirrens senaste filmprojekt utspelas i hennes anfäders land, Ryssland. Filmen ”The Last Station” spelas in i Tyskland, och handlar om författaren Leo Tolstojs ålderdom.

Tolstoj spelas av Christopher Plummer, medan Helen Mirren spelar Tolstojs fru Sofia. Rollen fick Mirren att känna sig nära sina familjerötter.

- När vi provade på kostymerna kände jag mig som min ryska gammelfaster, berättade Helen Mirren för journalister vid en presskonferens i Berlin.

Leo Tolstoj levde mellan 1828 och 1910. Hans allra kändaste verk är romanerna ”Anna Karenina” och ”Krig och fred”.

Han har för övrigt svenska släktband också. Leo Tolstoj är morfars farfar till den svenska jazzsångerskan Viktoria Tolstoy.
Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18571485-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company