Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
I dag för 2761 år sedan - grundade Romulus staden Rom
2008-04-21

Enligt legenden diades bröderna Romulus och Remus av en varghona som barn. Den 21 april år 753 före Kristus sägs Romulus ha grundat staden Rom.

Tvillingbröderna tillhörde enligt legenden en kunglig släkt, och de hamnade tidigt i en grym familjefejd. Det beordrades att pojkarna skulle dödas strax efter att de fötts.

Den tjänare som fick uppdraget kunde inte förmå sig att ta livet av två spädbarn, så han satte dem i en korg intill floden Tibern. När flodens vatten steg gled korgen med pojkarna iväg med strömmen.

Så småningom hittades pojkarna intill floden av en varghona som gav pojkarna av mjölken i sina spenar. Senare tog en fåraherde hand om pojkarna.

Fåraherden och hans fru adopterade Romulus och Remus, som växte upp till ovanligt starka, kloka och stiliga unga män.

I vuxen ålder beslöt sig bröderna att grunda en ny stad vid Palatinen, en av de sju kullar som utgör staden Rom. Ganska snart blev de oense om exakt var staden skull ligga.

Den 21 april började Romulus bygga en försvarsmur för den nya staden, och blev då hånad och störd av Remus. När Remus hoppade över muren dödades han. Romulus blev Roms förste kung.

Berättelsen om tvillingarna nedtecknades av historieskrivarna Plutarkos och Titus Livius. I dagens Rom ljuder en speciell klocka på Capitolium varje år den 21 april.
Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.

ADNFCR-1489-ID-18560526-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company