Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
I dag för 101 år sedan - slogs rekord i antal invandrare till New York
2008-04-17

Ellis Island utanför Manhattan var första anhalt för många européer som invandrade till USA. Den 17 april 1907 anlände rekordmånga invandrare – 11 747 personer.

Ön har en central roll i USA:s historia. Det var hit de flesta europeiska invandrare till landet anlände mellan åren 1892 och 1954.

Under åren som immigrationscentral beräknas 12 miljoner människor ha passerat de amerikanska tjänstemännens inspektion på Ellis Island.

Den allra första som anlände som invandrare till Ellis Island var 15-åriga Annie Moore från Irland, som steg iland för att återförenas med sina föräldrar den 1 januari 1892.

Den siste som anlände var norrmannen Arne Peterssen som kom dit den 12 november 1954, samma dag som verksamheten på Ellis Island upphörde.

Bland de många sedermera kända personer som också anlände till Ellis Island fanns gangstern Salvatore ”Lucky” Luciano, underhållaren Bob Hope och Ystadfödda stumfilmsstjärnan Anna Q. Nilsson.

Numera ligger ett museum på Ellis Island. 1956 fördes ön upp på listan över USA:s historiska platser, samtidigt som närliggande Frihetsgudinnan, 800 meter söderut.

Formellt hör en del av ön till delstaten New York medan den andra delen tillhör New Jersey. För att komma till Ellis Island går färjor, dels från södra Manhattan, dels från Jersey City.
Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18557371-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company