Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Släktforskande turister i Arns fotspår
2008-04-17

Skänninge i Mjölby kommun är med sina runt 3200 år en av Sveriges äldsta städer. Birger Jarl och Folkungaätten, ibland kallad Bjälboätten har sina rötter i Skänninge.

Skänninge har sett allt fler besökare sedan Jan Guillos böcker om riddaren Arn började publiceras. Filmen i höstas väntas ge ännu större tillströmning.

– Det är framför allt Birger Jarl människor frågar om. Därför har vi satsat på utökade guidningar i Bjälbo, berättar turistbyråföreståndare Ingmarie Karlsson för tidningen Världen Idag.

Arn-böckerna har genererat stora turistströmmar till både Östergötland och Västergötland. Men böckerna har också väckt människors intresse för historia och ursprung.

Folk söker sina rötter, och när man släktforskat tillräckligt långt ner i kyrkböckerna, närmar man sig folkungaätten, som utgår just från Bjälbo, skriver Världen Idag.

– När människor har kommit så långt i sin släktforskning, brukar de ringa hit och fråga. Här finns ett släktträd över Bjälboätten som vi kan hänvisa till, säger Ingmarie Karlsson.

Turister lockas också till Skänninge för att besöka Skänningemarken, Sveriges äldsta marknad, som hålls tidigt i augusti varje år.
Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.

ADNFCR-1489-ID-18557364-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company