Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Ny forskning avslöjar släktband med hjälp av DNA
2008-04-16

Forskare har tagit fram en procedur som kan spåra dina förfäder med hjälp av ett DNA-prov.

Dataforskare, matematiker och biologer har tillsammans kommit fram till en procedur – en så kallad algoritm – som kan hjälpa folk att hitta sina släktrötter.

Minst lika viktigt är att forskningen också bidrar till att öka förståelsen för genetik och ärftliga sjukdomar, och hur dessa kan behandlas, skriver vetenskapssajten informationweek.com.

Det vetenskapliga genombrottet innebär att människors DNA nu inom några minuter för spår kan kartläggas för spår av SNP:s (single nucleotide polymorphisms).

Forskarna hoppas att en bättre kunskap om genetisk bakgrund ska kunna förbättra effektiviten av medicinering. Kunskapen kan också användas för att lära sig mer om folkvandringar.

Enligt materialet, som först publicerades i journalen PloS Genetics, misslyckades algoritmen bara att korrekt fastställa en testpersons bakgrund. Personen var av blandad kinesisk och japansk härkomst.

Forskarna som bidragit till framtagandet av algoritmen finns på lärosäten i USA, Grekland och Puerto Rico. Amerikanska National Science Foundation har stöttat projektet.
Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.

ADNFCR-1489-ID-18555421-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company