Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Motorpampen i nazisexskandal
2008-04-14

Max Mosley, högste chef för Formel 1-cirkusen, har alltid ifrågasatts för sin familjehistoria. I veckan skapade han rubriker på egen hand genom sina sexlekar.

När motorsportchefen Max Mosley syntes i en videoinspelad sadomasochistisk sexorgie väckte det uppmärksamhet inte bara av prydhetsskäl.

I videon hörs hur Mosley lägger sig till med en tysk brytning i sin engelska när han kräver att de fem kvinnorna i orgien ska bestraffas hårdare.

Med kännedom om Mosleys familjehistoria väcks obehagliga associationer. Max Mosley är son till Sir Oswald Mosley, fascistledare i Storbritannien på 1930-talet.

Familjen Mosley hölls internerad av brittiska regeringen under andra världskriget, då de sågs som en säkerhetsrisk. Unge Max Mosley skickades till Bayern för att lära sig tyska.

Krav har framförts om att Mosley avgår som chef för FIA, den organisation som administrerar Formel 1 och annan motorsport. Men Mosley slår ifrån sig.

Invändningar från BMW- och Mercedesstallen är, hävdar han, inte värda att ta på allvar med tanke på vad dessa företag medverkade till under Tredje riket.

Ulf Zander, docent i historia, är av annan uppfattning när han skriver i Sydsvenska Dagbladet:
”För en man vars familjehistoria är så intimt förknippad med fascism och nazism kan en sådan ståndpunkt inte vara något annat än kontrafinal.”

Arrangörerna av F1-loppet i Bahrain förklarade i alla fall att Max Mosleys närvaro vid loppet inte var önskvärd.
Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.

ADNFCR-1489-ID-18550951-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company