Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Danskättad brasse styr svensk båt i världsomsegling
2008-04-11

Brasilianaren Torben Grael är en av världens bästa seglare. I Volvo Ocean Race som startar i oktober är han kapten för båten Ericsson 1.

Meritlistan är mer än imponerande: fem OS-medaljer, varav två guld. Sex VM-medaljer, varav tre guld. Torben Grael är en av världens allra bästa seglare, och går under smeknamnet ”Turbinen”.

Det senaste året har Grael varit en flitig Sverigegäst. Hans nästa uppdrag är nämligen att ansvara för Ericsson 1 i världsomseglingen Volvo Ocean Race.

Torben lärde sig tidigt att segla när han tillsammans med sin bror Lars tillbringade långa barndomsdagar med sin danskfödde farfar i båten i vattnen utanför Rio de Janeiro.

Bröderna Grael föddes i Sao Paulo men flyttade i unga år till Rio de Janeiro-trakten där de kom i mer direkt kontakt med havet. Även brodern Lars Grael är en av Brasiliens mes framstående seglare.

Volvo Ocean Race inleds i oktober 2008 i Alicante. Sju lag är anmälda, varav Ericsson har två båtar. Ericsson 2 skeppas av Anders Lewander.

Efter Spanien seglar deltagarna till Sydafrika, Indien, Singapore, Kina, Brasilien, USA:s östkust, Irland, Göteborg och Stockholm innan de når mål i St Petersburg.

I juni 2009 räknar arrangörerna med att båtarna når de svenska etappmålen.
Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18548811-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company