Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Svunnen Helsingborgsgata återskapad
2008-04-04

Under april kan alla helsingborgare färdas tillbaka drygt 70 år i tiden, då utställningen ”Projekt Nytorgsgatan 1935” visas på Helsingborgs stadsarkiv.

I flera år har initiativtagaren Torsten Liljenström tillsammans med Ulf Hedlund, före detta planchef i Helsingborgs stad, jobbat med projektet.

Båda männen är rutinerade släktforskare – Liljentröm med 40 år, Hedlund med 25 år i branschen – och har kartlagt vilka som bodde på Nytorgsgatan i Helsingborg då det begav sig.

Liljenström beskriver dåtidens Nytorgsgata som ”ett revir” för Helsingborgs Dagblad. Gatan var en plats där alla kände alla och där allt man behövde fanns. Inte minst biografen Roxy.

Utställningen öppnade den 2 april och pågår resten av månaden. Helsingborgs Dagblads skribent har sett utställningen och gillade vad han såg.

”Skärmutställningen är mycket välgjord och det är en fascinerande resa tillbaka i tiden. Man får en god inblick i hur det var i Helsingborg då - och hur snabbt allt har förändrats bara på några år”, skriver Roland Classon på tidningen.

Utställningen består av bilder, berättelser, tidningsklipp och även A4-förteckning över vilka personer som bodde på Nytorgsgatan kring 1935.

För de som är speciellt intresserade bjuds det en extraföreläsning den 9 april kl 15.30. Platsen är alltså stadsarkivet i Helsingborg.
Hitta intressanta fakta om dina förfäder och din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18538805-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company