Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
DNA-test kan visa din blandrashunds hela släktträd
2008-04-03

En ny form av DNA-test kan ge dig svaret på vilka olika raser som gett upphov till din kära gatukorsning.

Amerikanska medier rapporterar om ett nytt DNA-test som många hundägare kan ha glädje och nytta av. Det handlar om ett blodtest kallat ”Wisdom Panel MX”.

Renrasiga hundar har genom åren avlats fram för att producera beteenden som människan önskat. En del har jaktinstinkter, andra springer fort som vinden, för att ta ett par exempel.

Ägare av renrasiga hundar har också haft goda föraningar om vilka sjukdomar och åkommor som har stor sannilikhet att drabba deras älsklingar.

Med blandraser har det varit svårare. Men med det nya blodtestet framgår exakt vilka olika raser som varit din hunds förfäder och förmödrar. Dessutom i vilka proportioner. Det skriver tidningen The Coloradoan.

Utvecklarna bakom testet har tagit blodprov från tusentals renrasiga hundar. Därefter skapades en databas med 130 olika rasers sinsemellan unika DNA-profiler.

Just nu kan blandrasägare stilla sin nyfikenhet om hundens släktträd, men i framtiden hoppas utvecklarna kunna förutspå även blandrashundars fallenhet för olika sjukdomar. Till glädje för många hussar och mattar.Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18536917-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company