Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Obama släkt med Brad Pitt och Bush
2008-03-26

Barack Obama har skrivit bok om sina kenyanska släktband. Men han har en del oväntade släktingar även i USA, visar släktforskare.

Barack Obama har inte mindre än sex amerikanska presidenter bland sina släktingar, en av dem är George W Bush. De är släkt i elfte ledet.

Deras gemensamma anfader, Samuel Hinkley, dog 1662. Det har amerikanska släktforskare kommit fram till efter tre års kartläggning, skriver nyhetsbyrån AP.

– I ett begränsat område som Småland är runt 20 procent av befolkningen släkt med varandra i tionde ledet, säger Ted Rosvall, ordförande i Sveriges släktforskarförbund till Metro apropå släktskapet mellan Obama och Bush.

Obama är också släkt med skådespelaren Brad Pitt, visar de amerikanska släktforskarnas kartläggning.

Samtidigt är hans rival bland demokraterna, Hillary Clinton, släkt med Pitts flickvän Angelina Jolie.

Clinton och Jolie är kusiner i tionde ledet och sammanlänkade genom deras gemensamma gammelsläkting Jean Cusson, som dog 1718 i Quebec i Kanada.

Släktskapet till trots så kan man nog räkna med att Bush inte lägger sin röst på Barack Obama om han utses till presidentkandidat. Eller på Hillary Clinton heller, för den delen.Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18523270-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company