Dela sidan med en vän

Vad är nytt

 
Svenska nyheter på engelska blev nätsuccé
2008-03-20

The Local heter en nätsajt som skriver om Sverige på engelska. Över 300 000 läsare besöker sidan varje månad, bland annat utlänningar med svenska släktband.

Journalisterna Paul Rapacioli och James Savage tyckte det behövdes en heltäckande nyhetssajt för engelsktalande i Sverige. Så föddes The Local.

Från början var målgruppen engelsktalande utlänningar i Sverige, men snart insåg man att många av besökarna inte bodde i Sverige.

- Det finns ett intresse utanför landet för det som händer här, inte bara de stora nyheterna som val eller företagsnyheter, utan också för sekundära nyheter, som är intressanta men som inte anses som viktiga av nyhetsbyråer, säger James Savage till Dagens Nyheter.

Amerikaner som har anknytningar till Sverige, andra generationens svenska utvandrare - men också journalister från övriga världen hör till läsekretsen.

Företaget ägs av James Savage, kollegan Paul Rapacioli - men också av Iqube (Johan Staël von Holsteins drivhus för entreprenörer) och 6:e AP-fonden, som gått in som investerare. Därför kan man nu expandera verksamheten.

- Sedan två veckor tillbaka finns vi också i Tyskland. Det var uppenbart att det fanns samma behov där av en engelskspråkig tidning, säger James Savage till Dagens Nyheter. Och fler länder står på tur.
Ge dig ut på en intressant resa i tiden, bygg ditt släktträd och upptäck din familjehistoria hos Ancestry.
ADNFCR-1489-ID-18518098-ADNFCR

Andra artiklar

  Länkar

  Kunskapscentrum Kunskapscentrum

  Få tillgång till värdefulla släktforskningsresurser i Ancestrys Kunskapscentrum.


  arbre Börja bygga upp ett eget släktträd gratis.

  Börja bygga upp ett eget släktträd gratis. Vi hjälper dig att hitta släktingar i våra historiska dokument och i alla våra samlade släktträd.


  Sök register om dina förfäder

  Hitta folkräkningsregister, födelse- , vigsel- och dödsböcker m.m.

  © 2007-2018 AncestrySekretessfilosofiCookiesAllmänna villkorAdministreras av Ancestry Ireland Unlimited Company